Начало arrow Събития arrow Координационна среща на мрежата "Европа Директно"  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Координационна среща на мрежата "Европа Директно" Печат
04 април 2018
81На 27 и 28 март в Представителството на Европейската комисия в София се проведе първата среща на центровете „Европа директно“, които ще функционират през следващия 3-годишен период в България под надслов „Дебат за Бъдещето на Европа“.

Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България и Теодор Стойчев, ръководител на Лиазон офис на Европейския парламент за България запознаха участниците с комуникационните инициативи на двете институции, както и предстоящите събития на национално ниво.

Програмата е доста интензивна във връзка с Председателството на Съвета на ЕС през първата половина на годината. Те подчертаха и важността на подготовката за изборите за Европейски парламент през 2019 г.

Марияна Начева, съветник „Информация и комуникация”, ГД „Комуникации” представи как могат да се включат центровете Европа Директно в дебата за бъдещето на Европа.

Презентацията на проф. д-р Ингрид Шикова, член на екип Европа, професор по политики на ЕС към катедра „Европеистика” на СУ „Св. Кл. Охридски “Българското ротационно председателство (на Съвета на ЕС )- „на попрището жизнено в средата“, както винаги, беше атрактивна и завладяваща. Нейната оценка е, че досега България се справя добре с Председателството и превръщането на Западните Балкани в приоритет е успех за българското председателство.
Участниците бяха запознати и редица новости при функционирането и отчитането на дейността на центровете.

Източник: Европа директно - Габрово
82 84
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside