Начало arrow Новини arrow Младежки дебат в Габрово: „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“  
Младежки дебат в Габрово: „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“ Печат
29 октомври 2017
7Младежи от Природо-математическата гимназия, ПГТ "Пенчо Семов" и Техническия университет в Габрово се включиха в младежки дебат на 24 октомври 2017 г. 7

Разделени в работни групи, те трябваше да изкажат своето лично мнение по темите, които им бяха зададени. Предизвикателствата пред тях бяха много - за кратко време трябваше да се опознаят, да сформират екип, да се обединят около становище на групата и да подготвят представяне. А въпросите бяха доста злободневни - какво ги кара да изберат по-нискоквалифицирана, но по-добре платена работа в чужбина, какво биха направили, ако са на мястото на кмета на Габрово, за да останат младите хора тук и др. Младежите впечатлиха с много аналитичните си и зрели разсъждения.
Не напразно в края един от страничните наблюдатели констатира: "Кой казва, че младите са лоши - имаме прекрасни деца!"


7Дискусията имаше състезателен елемент. Представянето на отборите беше оценявано от жури, което определи победителя. Освен това, на всеки отбор бе отпусната определена „сума“ евросредства, която по своя собствена преценка трябваше да се „инвестира“ в представянето на всички останали отбори, освен в собствения.
По този начин се определи и наградата на публиката, която с малко се размина с тази, определена от журито. Имаше почти пълно единодушие и разликата бе единствено в разменените първото и второ място.
Най-добре представилите се отбори според журито и участниците получиха награди. Събитието беше организирано от „Европа директно“ Габрово със съдействието на ТУ Габрово, РСО "Централна Стара планина" и РУО Габрово.
снимки от събитието: тук
Източник: Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside