Начало arrow Събития arrow Министър Павлова разговаря с младите хора в Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Министър Павлова разговаря с младите хора в Габрово Печат
29 октомври 2017
55„Логистично и организационно България е готова за Председателството на Съвета на Европейския съюз. Оптимист съм, че ще се справим с предизвикателството!“  - това заяви в Габрово Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, която участва в Младежки дебат на тема „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“, организиран от Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово.
Тя представи приоритетите на Председателството, говори откровено с младите хора. 
В срещата участваха Областният управител на Габровска област Невена Петкова, кметът на Габрово Таня Христова, преподаватели в Техническия университет и гимназиите, студенти, ученици, неправителствени организации.
Българското председателство ще бъде фокусирано върху пет основни тематични измерения. Те са Сигурност и стабилност, Европейска перспектива на Западните Балкани, Предприемачество и иновации, Младите хора - бъдещето на ЕС и Свързаност и сближаване. България ще работи по темите за младежта и сигурността като хоризонтални приоритети, предвид комплексния характер на предизвикателствата пред младите хора и съвременната среда за сигурност.
Министър Павлова обясни на младежката аудитория, че ключови послания в програмата на България са Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията (сближаването), т. нар. 3К.
В разговора с младежите тя ги насърчи да имат по-високо самочувствие, обясни, че всички ние сме Европа и зависи от нас да ни считат за равни на другите европейски граждани.
В дебата се включи и кмета на Габрово Таня Христова, която обеща като един от представителите на България  в Комитета на регионите да работи за политики, насочени към намаляване на разликите между най-богатите и най-бедните региони, като същевременно обясни, че трябва ефективно да използваме европейските средства. 

Източник: Европа директно Габрово
55
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside