Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Младежки дебат в Габрово: „ЕС за работни места, растеж и инвестиции“ Печат
29 октомври 2017
7Младежи от Природо-математическата гимназия, ПГТ "Пенчо Семов" и Техническия университет в Габрово се включиха в младежки дебат на 24 октомври 2017 г. 7

Разделени в работни групи, те трябваше да изкажат своето лично мнение по темите, които им бяха зададени. Предизвикателствата пред тях бяха много - за кратко време трябваше да се опознаят, да сформират екип, да се обединят около становище на групата и да подготвят представяне. А въпросите бяха доста злободневни - какво ги кара да изберат по-нискоквалифицирана, но по-добре платена работа в чужбина, какво биха направили, ако са на мястото на кмета на Габрово, за да останат младите хора тук и др. Младежите впечатлиха с много аналитичните си и зрели разсъждения.
Не напразно в края един от страничните наблюдатели констатира: "Кой казва, че младите са лоши - имаме прекрасни деца!"


7Дискусията имаше състезателен елемент. Представянето на отборите беше оценявано от жури, което определи победителя. Освен това, на всеки отбор бе отпусната определена „сума“ евросредства, която по своя собствена преценка трябваше да се „инвестира“ в представянето на всички останали отбори, освен в собствения.
По този начин се определи и наградата на публиката, която с малко се размина с тази, определена от журито. Имаше почти пълно единодушие и разликата бе единствено в разменените първото и второ място.
Най-добре представилите се отбори според журито и участниците получиха награди. Събитието беше организирано от „Европа директно“ Габрово със съдействието на ТУ Габрово, РСО "Централна Стара планина" и РУО Габрово.

снимки от събитието: тук

Източник: Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside