Начало arrow Текущи покани arrow Пролет в Европа 2009  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Пролет в Европа 2009 Печат
03 март 2009

proletПрез 2009 Пролет в Европаhttp://www.springday2009.net  ) ще се присъедини към Европейската Година на Творчеството и Иновациите, като окуражи колкото се може повече училища да се включат в инициативата на европейско равнище.

Какво е Пролет в Европа?  - Пролет в Европа е ежегодна кампания, отворена за всички училища в Европа и другаде по света. Учителите са поканени да запазят един или повече дни в графиците си, за да включат учениците си в дейности, съсредоточени върху дебати, обсъждания и разсъждения по европейски теми. Пролет в Европа дава възможност на младите европейци да изразят собственaтa си гледнa точкa и да бъдат чути в Европа.

Пролет в Европа 2009 и Европейската Година на Творчеството и Иновациите - 2009 е Европейската Година на Творчеството и Иновациите (ЕГТИ). През своята седма година и поради популярността си, кампанията Пролет в Европа се присъединява към мотото и цели да събуди интерес и засили осведомеността относно творчеството и иновациите на локално, регионално и национално равнище в училища от всички страни-членки на ЕС, както и отвът границите му.

Кампанията на Пролет в Европа е подходяща за много училищни предмети и предлага набор от учебни и образователни възможности, в които учителите и учениците могат да да изпитат културните и практическите аспекти на творчеството и иновациите. Като част от ЕГТИ, кампанията Пролет в Европа 2009 цели по-конкретно да:
• подкрепи артистичните и други форми на творчество в предучилищното, началното, средното и професионалното обучение
• създаде обстановка, в която младите хора да усвоят основните умения за себеизразяване в живота;
• подкрепи културното разнообразие като средство за творчество и иновации;
• насърчи използването на информацията и комуникационните технологии като средство за творческо себеизразяване;
• допринесе за развиването на инициативно отношение към света и засили осведомеността за иновациите като път към постоянно развитие;
• наблегне на регионални и локални стратегии, базирани на творчество и иновации.

Кампанията Пролет в Европа също така предлага възможности за онлайн и офлайн дебати, фокусирани върху творчеството и иновациите в годината, в която европейските граждани отново ще упражнят правото си на вот за новите европейски парламентарни избори. В този смисъл, участниците са насърчени да помислят върху насоката на европейските стратеги за следващото десетилетие и върху ”учебните” аспекти на Лисабонската стратегия.

25 март – 9 май 2009 - Тази година Пролет в Европа ще се проведе от 25 март до 9 май 2009. Всички училища са поканени - от предучилищни до средни и професионални. Също така, Пролет в Европа е отворена към организации за извън класни занимания, които целят да доразвият и засилят умения, свързани с учебния план.

Европейските училища, както и тези от целия свят са поканени да посетят уеб-портала на „Пролет в Европа 2009“ и да се регистрират, като предоставят информация за училището и инициативата, с която то ще участва.  Училищата биха могли да се включат в „Пролет в Европа 2009“ чрез организиране на дебати, срещи и дискусии с местни, регионални, национални или международни лидери и експерти, като по този начин дадат възможност на ученици и учители да се запознаят по-добре с европейската интеграция.  Веднъж регистрирани, училищата получават достъп до пълния набор от ресурси, дейности, инструменти и услуги от уеб-портала. За допълнителна информация, както и за регистрация на училище – http://www.springday2009.net .

Източник: www.springday2009.net

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside