Начало  
Представяне на добри практики за подобряване условията на труд Печат
19 май 2015
6По повод Световния ден за безопасност и култура на труда в Габрово се проведе среща на Областният съвет по условия на труд с работодатели от областта на тема: „Представяне на добри практики за подобряване условията на труд“.

6Пред участниците беше представен диск „Основни нормативни актове по безопасност и здраве при работа“, издаден от Европейския център „Европа директно. Дискът съдържа над 600 текста на международни споразумения, по които България е страна, основното европейско и национално законодателство, свързано с безопасност и здраве при работа.
По време на срещата беше представен опита на фирми, реализирали проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ - „Еко проект “, „ВАС“ ЕООД , МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ 

“Важното е бизнесът да създаде такива условия на труд, че хората да работят с вдъхновение“- подчерта Областният управител -  г-н Николай Сираков  в приветственото си слово към участниците в срещата. 
Събитието бе организирано от Европейския информационен център „Европа директно“ при ГТПП и Областна администрация на област Габрово.
6Допълнителна информация:
За първи път Световния ден за безопасност и култура на труда се чества през 2003 година. От тогава се провеждат кампании за здравословни работни места, които са един от основните инструменти за повишаване информираността по въпроси, свързани със здравето и безопасността при работа, както и за насърчаване на идеята, че доброто здраве и безопасност са добри и печеливши за бизнеса.
Международната организация на труда (International Labour Organization) обявява  датата 28 април като Световен ден за безопасност и култура на труда (World Day for Safety and Health at Work) с цел привличане световното внимание към важността на проблема, както и за начина, по който създаването и насърчаването на безопасни условия на труд помага за намаляване на злополуките на работното място.

Източник: Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside