Начало arrow Текущи покани arrow Национален конкурс за младежки проект  
Национален конкурс за младежки проект Печат
02 април 2014

5Националният конкурс за младежки проект поставя началото на първата за този програмен период инициатива на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Кампанията е насочена към младите хора в страната, които са в началото на своя житейски и професионален път. Това са ученици, студенти или безработни младежи във възрастовата група от 17 до 21 години. С тази инициатива мрежата от 28 информационни центъра цели да изгради проектна култура у младите хора - от това къде да търсят информация за възможностите за финансиране, през правилата, процедурите и документите, до разписването на един качествен проект.

Конкурсът ще премине в два етапа - регионален и национален. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17 часа на 26 май 2014 г. Документи се приемат по електронна поща във всеки от 27-те областни информационни центрове, които ще проведат и множество събития за разясняване на условията за участие.
Победителите в регионалния кръг ще получат по един електронен четец за книги, а голямата награда за отличения проект на национално ниво е смартфон.
За участие в конкурса е необходимо кандидатите да:
- Подготвят проектно предложение по една от седемте оперативни програми (2014 -2020 г.);
- Проектното предложение да цели подобряването на качеството на живот в областта, в която участникът живее;
- Проектното предложение да е съобразено с целите на програмата и инвестиционните приоритети;
- Използват формуляра за конкурса;
- Подадат проектното предложение в срок;
- Подадат проектното предложение по изискуемия начин - по електронна поща на съответния ОИЦ;
- Един участник може да подаде само едно проектно предложение.

Награждаването на отличените проекти в регионалния кръг на инициативата ще се състои в периода 16-20 юни 2014 г. Отличените проекти на всички първи места от регионалния кръг на конкурса ще се състезават на национално ниво. Награждаването на победителя в националния кръг ще се проведе на 30 юни 2014 г. в гр. София.
Допълнителна информация: www.eufunds.bg

Източник: www.eufunds.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside