Начало arrow Текущи покани arrow Започва кандидатстването по мерки 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони  
Започва кандидатстването по мерки 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони Печат
02 май 2013

2От 13 до 31 май Държавен фонд „Земеделие" ще приема проекти по мерки 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности" и 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Бюджетът им е, съответно, 46 млн. евро и 25,5 млн. евро.

Двете мерки подпомагат развитието на бизнес извън земеделието като  строежа на къщи за гости, автомивки, занаятчийски работилници и др. Финансовата помощ достига 70% от одобрените разходи, но не повече от 200 000 евро за проект. По мярка 311 могат да кандидатстват регистрирани земеделски производители или тютюнопроизводители, а мярка 312 е насочена към микропредприятия.  Целта на финансирането е да насърчи предприемачеството и създаването на нови работни места в селските райони. В рамките на приема не се подпомагат проекти за производство и продажба на енергия от възобновяеми източници.

Повече информация за кандидатстването ще намерите на сайта на програмата http://www.prsr.bg/

Източник: www.eufunds.bg 

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside