Начало arrow Текущи покани arrow Конкурс "Свят, който харесваш"  
Конкурс "Свят, който харесваш" Печат
05 март 2013

5-1С конкурса "Свят, който харесваш" Европейската комисия кани творчески и новаторски мислещи европейци да подложат на изпитание своите инициативи за ниски въглеродни емисии и да вдъхновят други да последват примера им.
Желаещите имат три месеца, през които могат да изпратят историята на техния собствен успех в областта на ниските въглеродни емисии и с нея да участват в конкурса на "Свят, който харесваш".
През май и юни посетителите на уебсайта на кампанията ще могат да гласуват за най-творческата и вдъхновяваща инициатива сред тези, които са подбрани на сайта. От десетте най-популярни проекта жури с председател еврокомисаря по действията в областта на климата Кони Хедегаард ще излъчи трима победители.
Награди  - Тримата победители ще участват в церемония по награждаване в Копенхаген през октомври 2013 г. Специално внимание в рамките на кaмпанията се обръща на пет държави - България, Италия, Литва, Полша и Португалия. В тези страни проектите на националните победители ще бъдат представени на билбордове по време на национални кампании през есента на 2013 г.
Изисквания и кандидатстване
Частни лица, предприемачи, фирми, обществени и частни организации могат да представят свой вдъхновяващ нисковъглероден проект в ЕС без значение колко е голям или малък. Желаещите да се включат трябва да представят своя проект на сайта на конкурса.
Може да бъде изпратен всеки проект, който помага за намаляване или избягване на емисиите на CO2 и за подобряване на качеството на живот на хората. От значение е проектът да допринася за избягване, намаляване или справяне с въглеродните емисии на техническо или поведенческо равнище.
Можете да изпратите проект в една от следните пет категории:
- строителство и живот
- пазаруване и хранене
- повторно използване и рециклиране
- пътуване и транспорт
- новаторско производство

Краен срок: 6 май 2013 г.

Допълнителна информация - Повече информация, включително критериите за подбор, може да бъде намерена на уебсайта на кампанията, както и чрез фейсбук и туитър.

Източник: www.dnevnik.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside