Начало arrow Текущи покани arrow Конкурс за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2013 г.  
Конкурс за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2013 г. Печат
19 февруари 2013

Предприемачеството е най-силният фактор за икономически растеж и създаване на работни места. Коя обаче е най-успешната европейска инициатива с най-творчески подход при подпомагането на нови бизнес начинания и създаването на нови работни места? За да намери отговора на този въпрос, Европейската комисия откри конкурса за Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2013 г.

С наградите ще бъдат отличени най-добрите обществени инициативи и публично-частни партньорства за насърчаване на развитието на бизнеса и предприемачеството. Тази година бе добавена нова категория, в която ще бъдат награждавани успешни проекти, допринасящи за развитието на „зелената“ икономика.

Потенциалът на малките и средните предприятия (МСП) за създаване на работни места достига 85 % от всички нови работни места,а 37 % от всички европейци биха предпочели да развиват имат свой собствен бизнес, ако имат тази възможност. Младите хора са дори още по-запалени по идеята да станат предприемачи:45 % от младежите на възраст между 15 и 24 години смятат, че това е реална възможност за професионално развитие. Разгръщането на този потенциал би довело до създаването на милиони нови малки и средни предприятия, като се има предвид, че понастоящем в ЕС осъществяват дейност около 20,8 млн. такива предприятия. Целта на наградите е да се помогне да бъде използван този потенциал, като се отдаде дължимото на успешните инициативи в тази област.

Повече информация относно Европейските награди за насърчаване на предприемачеството може да намерите на специалната страница в Интернет, а новините относно наградите можете да следите в Туитър на английски, френски, испански, италиански или немски или на официалната страница на наградите във Фейсбук.
За целите на конкретни проучвания може да направите справка за миналогодишните победители на национално и европейско равнище.

Как да участваме

Източник: Европейска комисия

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside