Начало arrow Текущи покани arrow Младежки обмен в Ирландия  
Младежки обмен в Ирландия Печат
20 декември 2010

5-2-1Ирландската организация Leargas към Министерството на децата и младежките дейности организира семинар на тема "Развитие на младежките обмени в борбата с бедността и социалното изключване" (Developing Youth Exchanges to combat poverty and social exclusion).
Обучението ще се проведе от 4 до 6 март 2011 г. в Дъблин, а работният език е английски.
Целта на семинара е да спомогне за създаването на контакти сред младежки организации и да ангажира младите хора с днешните социалните проблеми. Участниците ще могат да споделят опита на своите организации и да изградят бъдещи перспективи и възможности в рамките на програмата  "Младежта в действие".
Семинарът предвижда динамични и интерактивни методи на обучение, сред които тематични работилници и дискусии.
5-2-1Кандидатстване - Обучението е насочено към младежки лидери, ръководители на проекти и работници в сферата на младежките дейности от държавите, участващи по програмата "Младежта в действие". Участниците трябва да са навършили 18 години и да владеят английски език.
Желаещите да участват трябва да изпратят попълнен формуляр за кандидатстване до националните агенции, координиращи "Младежта в действие". В България програмата "Младежта в действие" се администрира от Националния център "Европейски младежки програми и инициативи" -  http://www.youthbg.info/bg/youth_in_action/
Такси и стипендии
 Разходите по престоя и участието в семинара се покриват от организаторите. За финансиране на пътните разходи участниците могат да се обърнат към националните агенции в отделните държави.
Участниците от Ирландия трябва да заплатят такса за участие от 50 евро.
Краен срок: 14 януари 2011 г.
Допълнителна информация
и формуляр за кандидатстване можете да намерите тук

Източник: http://www.dnevnik.bg/

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside