Начало arrow Текущи покани arrow Стартираха четири процедури по ОПАК, насочени към държавната администрация  
Стартираха четири процедури по ОПАК, насочени към държавната администрация Печат
14 септември 2010

65На 10.09.2010 г., Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет" откричетири нови процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:
1. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики"( подприоритет 1.3)
2. „Транснационално и междурегионално сътрудничество"(подприоритет1.6)
3. „Транснационално и междурегионално сътрудничество" (подприоритет 2.5)
4. „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление"(подприоритет 3.1).
 
С проектни предложения по всички изброени процедури могат да кандидатстват областните и общинските администрации, а по втората, третата и четвъртата процедура - и  централната администрация. Крайният срок за подаване на предложенията по четирите процедури е до 17.30 часа на 12.11.2010 година.

Целта на първата процедура е подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни. Тя е насочена към областните и общинските администрации. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв.
Минималната стойност на проектите е 250 000 лева, максимална стойност - няма.
Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.

Втората процедура цели подобряване на капацитета на държавната администрация чрез използване на опит и добри практики от други държави членки на ЕС в областта на доброто управление. Насочена е към централната, областната и общинската администрация. По нея могат да бъдат финансирани проекти на обща стойност 4.5 млн. лв.
Минималната стойност на проектите е 100 000 лева, максимална стойност - няма.
Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.

Третата процедура също цели да повиши капацитета на държавната администрация чрез използване на опит и добри практики от други държави членки на ЕС, но в областта на човешките ресурси. Тя е насочена към централната, областната и общинската администрация и е на обща стойност 5 млн. лв.
Минималната стойност на проектите е 100 000 лева, максимална стойност - няма.
Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.

Четвъртата процедура има за задача предоставянето на качествени електронни услуги на гражданите и бизнеса, включително и услуги, свързани с опазването на културните ресурси. Процедурата е насочена към централната, областната и общинската администрация и е на обща стойност 1 млн. лв.
Минималната стойност на проектите е 100 000 лева, максимална стойност - няма.
Срокът за изпълнение на проектите е 18 месеца.

Пълният пакет документи и Насоките за кандидатстване по процедурите може да намерите в сайта на ОПАК: http://www.opac.government.bg/, както и в Единния информационен портал за обща и специализирана информация за управление на Структурните и Кохезионния фонд на ЕС: http://www.eufunds.bg/.
С това общият брой на откритите тази година процедури за набиране на проектни предложения по ОПАК достигна десет. В края на месеца ще бъдат отворени и последните две процедури, заложени в Индикативната годишна работна програма на ОПАК за 2010 г. Подробности за тях можете да намерите в сайта на програмата: http://www.opac.government.bg/.
За повече информация:
Дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет", МФ
Тел.: 02/9859 5521, м.тел.: 0882 408 123
E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Източник: http://www.eufunds.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside