Начало arrow Текущи покани arrow Европейска фондация финансира пътувания за културни проекти  
Европейска фондация финансира пътувания за културни проекти Печат
07 юни 2010

Артисти, преводачи, журналисти, изследователи и активисти в сферата на човешките права могат да кандидатстват за финансиране за пътуване в Европа по програма STEP Beyond на Европейската културна фондация (ECF).

62Програмата за мобилност STEP Beyond подкрепя трансгранични културни проекти. Целта на програмата е да мотивира млади и артисти и културни дейци да изследват, преживяват, да се вдъхновяват и да влияят и на други хода да създават културни връзки.
Допустими дейности
- Пътуване с цел създаване на общ културен или артистичен проект с трансграничен партньор
- Посещение на събитие, организирано от европейска културна мрежа, която е свързана с професията на пътуващия.

Изисквания
  - Български граждани могат да кандидатстват за финансиране на пътуване до някоя от страните - членки на ЕС, както и до Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Русия, Сърбия и Черна гора, Турция, Украйна и Хърватия.
Необходимо е кандидатите да имат покана от неправителствена организация – организатор на дейностите в държавата, където се осъществява пътуването.
Финансовата помощ покрива разходите за транспорт и виза и в някои случаи разходите за нощувки и храна за ограничен брой дни.
Крайният срок за кандидатстване е текущ. Желаещите да получат финансиране за пътуване трябва да подадат документите си поне 8 седмици преди датата на пътуването.
Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на Европейската културна фондация

Източник: http://www.dnevnik.bg/

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside