Начало  
Предстоящо:„Европа в моя град: промяната в Габрово/Севлиево/Трявна“
03 октомври 2019
9Европейски информационен център „Европа директно“, Областен информационен център – Габрово и Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“ и с активното съдействие на Регионалното управление на образованието - Габрово организират в Габрово, Севлиево и Трявна събития под надслов:

„Европа в моя град: промяната в Габрово/Севлиево/Трявна“

Събитията са от няколко обособени части:
1. Изложба за най-забележителните обекти в градовете, изградени с европейски средства, съпътствана с основни данни за тези обекти.
2. Състезание „Селфи с Европа“ – отбори от градовете трябва да открият обекти, изградени с европейски средства в съответния град, да си направят снимка пред тези обекти. Снимките от всички градове ще бъдат публикувани във фейсбук и публиката ще може да гласува за най-добрата снимка. На датата на събитието за града всеки отбор трябва да представи в рамките на 2 минути информация за един от обектите.  
Победителите ще получат награди.
3. Дискусия и идеи за обекти, които да се изградят в следващия програмен период. Предложенията ще се предоставят на съответната община.
Продължава...
 
Парламентът избра Урсула фон дер Лайен за първата жена председател на Комисията
20 юли 2019
2С 383 гласа „за“, Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за председател на следващата Европейска комисия с таен вот на 16 юли.

Тя трябва да заеме длъжността на 1 ноември 2019 г. с мандат от пет години. Подадени бяха 733 гласа, от които 1 беше невалиден. 383 гласа бяха „за“, 327 „против“ и 22 „въздържал се“.

Към момента Парламентът има 747 членове, съгласно получените официални известия от националните органи, което означава, че необходимият праг беше 374 гласа., т.е. Повече от 50% от съставните членове.
Председателят Сасоли обяви официално необходимия брой гласове преди началото на гласуването, което се проведе тайно с хартиени бюлетини.

Председателят на ЕП Давид Сасоли заяви:„От името на Парламента, Ви поздравявам за избирането Ви за председател на ЕК. Сега започва много важна фаза за европейските институции; ще трябва да се подготвим за изслушванията на кандидатите за членове на Комисията, които, както знаете, ще бъдат много задълбочени от страна на Парламента.
Очакваме, че темите, които повдигнахте днес пред пленарната зала също, ще бъдат задълбочено разгледани от членовете на Вашия колегиум по време на изслушванията в компетентните комисии на ЕП.
Следващите няколко години ще бъдат много важни за бъдещето на Европейския съюз и ние можем да се справим с тях само ако има близко и пълно сътрудничество между институциите“.


Продължава...
 
ПРИКЛЮЧИ ЧЕТВЪРТИЯТ ЛАГЕР ЗА ИНОВАЦИИ В ГАБРОВО
08 юли 2019
1Четвъртото издание на Gabrovo Innovation Camp приключи с представяне на вдъхновяващите и креативни презентации на участниците. Това се състоя в присъствието на кмета на община Габрово Таня Христова, областния управител Невена Петкова, председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, гости и партньори на инициативата.

В продължение на три дни 40 млади хора от Габрово се ангажираха да дадат силни и смислени идеи за изграждането на „Силно Габрово“. Участниците търсиха решения на предизвикателствата по пет теми: „Социални иновации“, „Младежка зона“, „Предприемачество“, „Безопасност на движението по пътищата“ и „Професии на бъдещето“. Менторите Венелин Добрев, Божидар Цветков, Весислав Илиев, Мирияна Митева, Марта Петрова и Ваня Димитрова подпомагаха процеса със своята експертиза.

„Аз съм изключително щастлив човек! Защото имах честта и привилегията да се запозная с всички вас.“, каза кметът Таня Христова. След като изгледа представянето на идеите тя допълни: „В следващите шест седмици ще бъда в очакване да ме потърсите, за да продължим разговорите за реализация на вашите идеи. Считам, че младежкият формат на лагера от тази година задължително трябва да продължи, за да бъде Габрово наистина силно, можещо и знаещо!“

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 44 от 98
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside