Начало  
Пилотно обучение през платформата, създадена по проект Career 4.0
13 ноември 2021
6
Ученици от 8 клас на ПТГ "Д-р Никола Василиади" Габрово (специалност Приложно програмиране) проведоха пилотно обучение през създадената по проект Career 4.0 платформа .

Габровската търговско-промишлена палата е партньор за България по този проект. Водеща организация е Институтът за трудово-правни науки в Бохум, Германия.
Платформата е многоезична, организирана по иновативен начин, дава широки възможности, както за получаване на знания по предприемачество, така и за оценка на предприемаческия талант на участниците. Цялото обучение - и за работа с платформата, и за придобиване на определени знания и умения, се извърши онлайн. То ще помогне на участниците, както за усвояване на знанията по предприемачество - предмет, който изучават в момента, така и за по-добро познаване на приложните софтуерни решения, към разработването на които са се насочили.

Учениците бяха подпомагани от ментори – от Центъра за кариерно ориентиране в Габрово,  Пенка Пенева от ПТГ "Д-р Н. Василиади", Галина Михнева от ГТПП.  Самите те преди това преминаха през обучение за използване на платформата.

През 2022 г. се планира да се проведе летен лагер  ученици от гимназиите от Габровска и Ловешка област.

Източник: Европа директно - Габрово/ГТПП
 
Регионален форум "Индустрия 4.0 - възможности и предизвикателства" в Габрово
05 октомври 2021
1
Регионалният форум "Индустрия 4.0 - възможности и предизвикателства" представи възможностите, които има в Габровска област за МСП за развитие на високотехнологични производства и цифровизацията на индустрията.

Кметът на Община Габрово Таня Христова разказа за усилията на общината за развитие на високотехнологичните проидводства в града, за дейностите за подкрепа на бизнеса и идеите и проектите, по които трябва да работим заедно - Планът за развитие, индустриални зони. Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи дейностите на БТПП за насърчаване на иновациите. Пример за това е демонстрираната система за 3D сканиране и принтиране.

Представени бяха инициативите на Регионален иновоционен център "Амбициозно Габрово", на който Габровската търговско-промшлена палата,  Община Габрово и Техническият университет  са съучредители, иновативните възможности за професионална подготовка на кадри за посрещане на новите предизвикателства, които са създадени по проектите ALLCUTE и Career 4.0. По проект ALLCUTE се разработват модули и платформа за преквалификация на инженерните и технически кадри в областта на машиностроенето и мехатрониката по иновативни методи. Платформата по проект Career 4.0 ще даде възможност на младите хора да оценят своите възможности, да набележат цели за развитието си и да получат практическо обучение за развитие на собствена бизнес идея с помощта на ментори. И по двата проекта ГТПП е партньор. Демонстрирани бяха на място Система за наблюдение на показателите на околната среда и система за 3D сканиране и принтиране на детайли. Системата за наблюдение на показателите на въздуха вече е инсталирана в Габрово с помощта на Регионалния иновационен център и община Габрово. Системата за 3D сканиране и принтиране има разнообразни приложения и предизвика голям интерес. Участниците от страната имаха възможност да посетят и Технологичния парк към Техническия университет Габрово, където е създадена реална възможност за връзка на бизнеса и науката. Пример за това е системата за наблюдение на околната среда, разработването на която стана в лабораториите на парка.

Събитието се проведе хибридно.

Регионалният форум беше част от програмата за отбелязване на 30-годишнината на Габровската търговско-промишлена палата. Участваха и председателите на много Регионални търговско-промишлени палата от страната, както и Председателят на БТПП.

Снимки от Регионален форум: Индустрия 4.0 - тук

Снимки от 30 години ГТПП - тук
 
Екологичен фестивал УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ
21 юли 2021
5Екологичният фестивал УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на отличието Европейски зелен лист, чийто носител за 2021 година е Габрово.

Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът ще срещне зелените идеи и успешните екологични модели, представени в 7 зони чрез еко практики, интерактивни дейности и лекции за опазване на околната среда, успешни здравословни продукти и устойчиви арт инициативи.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще бъде предизвикателство за мисълта, сетивата и вкусовете. В дните на фестивала ще може да изпробвате собствените си възможности в различни атракции, да научите повече за зелените идеи, да опитате вкусни български храни и разнообразни био продукти.

А сцената под открито небе ще предложи ритъм, емоция и усещане за природа в изпълненията на забележителни музиканти - ОРАТНИЦА, ТЪПАНИ И ГАЙДИ, КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, THE CASE, ОСНОВНО ВЕТРОВЕ, ЕХО БАЛКАН САМБА, COOL DEN и др.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще Ви посрещне топло, гостоприемно и омагьосващо!

ОЧАКВАМЕ ВИ ОТ 23 ДО 25 ЮЛИ НА УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ!

Източник: Община Габрово
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 5 - 8 от 90
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside