Начало  
План за възстановяване и устойчивост - цели и очаквано въздействие
25 ноември 2022
6При много голям интерес на 17 ноември 2022 г. в Ритуалната зала на Община Габрово Европа директно Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Община Габрово бяха домакини на общо събитие на центровете Европа директно в България, посветено на предстоящите процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) на България, предназначени за бизнеса и гражданите.

Участниците се запознаха с възможностите, които предоставя Планът, с предстоящите програми за бизнеса и финансови инструменти, които се подготвят, както и с предстоящите процедури за финансиране обновяването на бизнес и публични сгради, за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и др.
Срещата се проведе в хибриден формат. Участниците можеха да бъдат на живо във всеки един от центровете в България, да се включат онлайн, както и да проследят срещата във фейсбук страниците на всички центрове в България. По този начин събитието достигна до повече от 1600 човека в страната.
Срещата беше открита от кмета на Община Габрово Таня Христова, а Марина Кирова от Представителството на ЕК в България представи какво предвижда Планът за целия период.
Процедурите за бизнеса бяха представени от Калин Маринов – Зам. директор на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на иновациите и растежа“.
Татяна Ангелчева от МРРБ разказа какви са възможностите за финансиране обновяването на бизнес и публични сгради, а Милена Хубенова и Румен Джаров от отдел „Контрол и мониторинг“ в дирекция “Жилищна политика” на МРРБ представиха процедурата за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”. Съвсем естествено, обновяването на жилищните сгради предизвика най-голям интерес. Почти час експертите отговаряха на множеството въпроси, които идваха от цялата страна.

Продължава...
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛНА ИГРА НА ТЕМА "ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ"
01 ноември 2022
5РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ, МАТЕРИАЛИ И МЕТОДОЛОГИЯ НА СЪСТЕЗАТЕЛНА ИГРА НА ТЕМА „ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово и РУО Габрово благодарят на всички участници в конкурса за предложените интересни, забавни и съдържателни игри. Организаторите ще използват целите игри или елементи от тях в ежегодните си „Дни на здравословното хранене и спорта“.2

С пълно единодушие 5-членното жури на конкурса определи следните победители:  

Първа награда:

Йорданка Димова Жечева, която получава ваучери на стойност 200 лв. от Технополис

Поощрителни награди:
1. Милен Иванов Недялков, който получава ваучери на стойност 100 лв. от Технополис
2. Никол Николаева Лалева, която получава ваучери на стойност 100 лв. от Технополис

Наградите на победителите ще бъдат връчени
тържествено в Деня на здравословното хранене и спорта, който ще се проведе на 8 ноември 2022 г. от 14.00 часа в Спортна зала „Орловец“ в Габрово.
 
Студентска научна сесия в Габрово
27 октомври 2022
5Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 21 октомври 2022 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2022 г.

Над 80 участници докладваха в три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки. Сесията се проведе за първи път на територията на Технологичния парк и беше открита официално от Ректора на ТУ Габрово проф. д-р т.н. инж. Илия Железаров. Той поздрави участниците и ги насърчи да се представят по най-добрия начин и да продължат да се занимават с наука. Ръководителят на Европа директно Габрово подчерта, че вече 14 години продължава сътрудничеството между двете институции. Общата ни цел е в икономиката на региона да се влеят добре подготвени и креативни кадри. Г-жа Михнева подчерта, че иновациите и в частност тези, свързани с опазване на околната среда, са един от приоритетите на ЕС. Възможностите за включване в проекти с европейско финансиране са големи.
Темите на докладите бяха много актуални и с практическа насоченост. Най-голяма беше конкуренцията в секция Електротехника и електроника“.

Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти и награди от Европа директно Габрово и Териториалната организация на НТС в Габрово.

На първо място в направление „Електротехника и електроника“ беше класиран докладът „Разработка на универсална интегрирана система за мониторинг в комуникациите“, представен от инж. Тодор Красимиров Тодоров, първата награда в направление „Машиностроене и уредостроене“ отиде у Ипек Руждиева Юсеинова за „Информационни устройства в мехатрониката“, а в областта на стопанските и социални науки – беше присъдена на Веселин Стефанов Пенковски за доклада „Инвестициите като основа на растежа и богатството“.
Ивайло Величков Димитров е носител на специалната награда на Европа директно Габрово за доклад „Младото поколение в европейска България“.
В студентската сесия взеха участие и ученици от ПТГ „Н. Василиади“ Габрово. Те се състезаваха заедно със студентите и Данйъл Преслав Георгиев с ръководител инж. Марина Михаилова Селиванова-Георгиева зае трето място в направление „Електротехника и електроника“ с доклада „Мониторинг на микроклимат в класна стая“.

Източник: Европа директно - Габрово
 
5-25-3
 
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 5 - 8 от 107
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside