Начало  
Безплатни консултации с кариерен консултант
29 юни 2021
6Гражданите на област Габрово отново ще имат възможност да ползват безплатни услуги по кариерно ориентиране в офиса на Габровска търговско-промишлена палата.

ЦПЛР „Кариерно ориентиране – Габрово“ и Габровска Търговско-промишлена палата отново обединиха усилия, за да предоставят през летните месеци безплатни услуги за граждани.

Кариерните консултанти ще бъдат на разположение от 1 юли до 2 септември 2021 г. в офиса на Палатата на адрес: Гр. Габрово, ул. „Брянска“ № 30, ет.1 , (сградата на НТС)

С работно време: 7
Вторник: от 12:30 ч. - до 16:30ч. и
Четвъртък: от 9:00 ч. - до 12:00 ч.


Гражданите ще бъдат подпомогнати в процеса на търсене и кандидатстване на ново работно място. Как да подготвят документите си за кандидатстване, за да преминат успешно етапа на подбор по документи и да бъдат поканени на интервю. Как да се подготвят и представят добре на интервю за работа. Как да планират професионалното си развитие, отчитайки своите потребности и тези на пазара на труда. Как да управляват промените в професионалния си живот, като се справят със стреса на работното си място и др.

Всички родители, които искат да помогнат на децата си в избора на образование или професия, съобразявайки се с техните интереси и предпочитания, също ще бъдат добре дошли.

Източник: ГТПП, Европа директно - Габрово
 
 
Проектът Digital Coach подпомага въвеждането на цифровизацията в практическото обучение
29 юни 2021
6Проектът Digital Coach има цел въвеждане на нови методи и стандарти за практическо обучение на ученици и студенти в съответствие с изискванията на Индустрия 4.0, въвеждането на цифровизацията, оценка на готовността на фирмите и набелязване на мерки за подобрение (ADAPTION Model), обучение на т. нар. Digital Coach, адаптиране и въвеждане на концепцията за Учебните фабрики в България.

Габровската търговско-промишлена палата е партньор за България по проект DIGITAL COACH, водеща организация на който е Институтът за трудови-правни науки към Рурския университет в Бохум, Германия. Участват още Търговско-промишлени палати и университети от Унгария, Гърция, Италия. Проектът е финансиран по програма Еразъм+ на Европейската комисия.

На 24 и 25 юни 2021 г. в Габрово се проведе информационен семинар в хибриден формат. Експертите от Германия представиха целта на проекта, осигуриха на участниците виртуална разходка в учебната фабрика на Рурския университет. Бяха представени и дейностите на регионално ниво за въвеждане на изискванията на Индустрия 4.0, дейността и целите на Регионалния иновационен център „Амбициозно Габрово“, иновативни проекти, които се разработват, както и възможностите, които има първият извънстоличен Технологичен парк.

6По-нататъшната практическа дейност по проекта в България ще бъде изпълнена в партньорството с няколко местни партньори:
- ПТГ „Д-р Н. Василиади“
Това е трети проект, който се изпълнява от ГТПП съвместно с професионалните гимназии от региона и е подкрепен от Регионалното управление на образованието в Габрово.
В приветствието си към участниците Началникът на РУО Габрово г-н Георги Маринов подчерта тясната и ползотворна връзка, която съществува между бизнеса и професионалното образование.
- Технически университет Габрово в частта, свързана със създаването и функционирането на учебни фабрики.
- Фирми от Габрово, пряко участващи в професионалното обучение.

Предстои обучението на т. нар. Дигитални треньори, които да подпомогнат оценката на зрелостта на фирмите, свързани с обучението, за Индустрия 4.0 и въвеждане на цифровизацията.

Източник: ГТПП, Европа директно - Габрово
 
Откриване на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово – център от новото поколение
09 юни 2021
1ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово е един  от 13-те центъра от ново поколение в България за периода 2021-2025 г. Той беше открит тържествено на 9 юни в Габрово. 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово работи на територията на Габровската търговско-промишлена палата от 2008 г. Той покрива територията на Габровска и Ловешка област и е познат с дейността си. За пети пореден мандат работата му е оценена високо и Габровската търговско-промишлена палата продължава да бъде партньор на Европейската комисия за извършване на дейности за периода 2021 – 2025 г. Той е част от общо 424 центъра от новото поколение в целия ЕС.

Сред гостите на тържеството  бяха и.д. Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, кмета на община Габрово Таня Христова, зам. Областния управител Стиляна Тинчева, ректорът на Техническия университет Габрово, много ръководители и експерти на партньорски организации от областта.

1Преди да връчи новата табела на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово Цветан Кюланов  не скри, че работата за следващите 5 години тепърва започва за центрове в страната.  Очакването е за поддържане на активна обратна връзка по политическите, медийните, образователните и други теми.

 "Центърът е отворен за всички и ще работи много активно. Интересува ни това, което ЕС прави, да стига до гражданите на Габрово и Ловеч. Европа сме всички ние. Институциите не съществуват сами по себе си. Те са финансирани от всички нас като европейски граждани и работят за нас. Призивът ми е: Бъдете активни! Работете колкото може повече с госпожа Михнева и нейния екип! Ние се ангажираме да подкрепяме и помагаме“ - каза Цветан Кюланов.

Той подчерта, че предстои в следващите месеци плановете за възстановяване след пандемията да бъдат утвърдени и да направят икономиката по-подготвена за бъдещето, привличайки нови инвестиции. Очакванията са през следващите 5 години България да приеме еврото. Цветан Кюланов   изрази надежда, че ще има възможност да представи пред нас и българската евро монета.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 5 - 8 от 85
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside