Начало  
„Магазинче за надежда“ и „Работилничка за коледни чудеса“ в Дряново
20 декември 2018
6„Магазинче за надежда“ и „Работилничка за коледни чудеса“ откриха на 17 декември четвъртокласниците от Дряново в ритуалната зала на Общината.

Тази година те се обучаваха по предприемачество с програмата „Нашата общност“ на „Джуниър Ачийвмънт България“, организирано от „Европа директно“ и Регионалното управление на образованието в Габрово.

6Учениците научиха за отговорностите и възможностите, които имат хората в една общност. Откриха многообразието от професии и работни места в града си. Разбраха, че съгражданите им живеят и работят заедно, че те трябва да поемат отговорност за благосъстоянието на своята общност.

Заключителното събитие беше посветено на Коледа - един от най-обичаните празници, на загрижеността и милосърдието, които го съпътстват.

В „Работилничките за коледни чудеса“ децата изработваха сувенири, коледни картички, които заедно с картичките и късметчетата, изработени в часовете за „занимания по интереси” и в часовете по ДБТ, предложиха на благотворителния си базар „Магазинче за надежда”.
Продължава...
 
140 деца от област Габрово участваха в „Ден на здравословното хранене и спорта“
16 ноември 2018
6За поредна година четири институции обединиха своите усилия в организирането на мащабен празник за децата от Габровска област: Ден на здравословното хранене и спорта, който се проведе на 13 октомври 2018 г. в спортна зала „Орловец“ в Габрово.

6Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация със съдействието на Община Габрово се обединяват всяка година, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене. Тази година към тях се присъедини и Нестле България АД в рамките на инициативата си „Нестле за по-здрави деца“.

Участниците получиха по една тениска от тях.
140 ученици от 3 и 4 клас от почти всички училища в област Габрово премериха сили в спортни състезания и забавни образователни игри: здравословна салата, 3D картонени плодове и зеленчуци, пъзел, здравословна дъга. За първи път в инициативата се включиха деца от с. Добромирка и с. Душево.
Продължава...
 
Младежки дискусии в Габрово и Ловеч за бъдещия бюджет на Европейския съюз
31 октомври 2018
6Каква да бъде бъдещата Многогодишна финансова рамка на ЕС за периода 2021-2027 г. (бюджетът на ЕС), трябва ли да се увеличат вноските на страните членки, за да има повече пари в бюджета и да се компенсират вноските на Великобритания след Брекзит, за какво трябва да се използват тези средства – за младите хора, за регионално развитие, за охрана на границите и сигурност, околна среда и защита на климата, селскостопанска политика – на тези въпроси се опитаха да дадат отговор участниците в симулационна игра от Габрово и Ловеч.

6Участниците приеха ролята на министри на финансите на страните-членки в заседание на Съвета на министрите по икономическите и финансовите въпроси на ЕС. Те първоначално трябваше да „влязат в кожата“ на съответния министър, да решат от гледна точка на интересите на тази държава каква позиция би заел той и да я защитават. Последва кръг на неформални преговори и сближаване на позициите на сродни по интереси държави, чиито говорители представиха становището на страните. Най-интересен и най-напрегнат беше третият кръг, в който министрите трябваше да стигнат до единно мнение по бъдещия бюджет на ЕС. Участниците наистина се вживяха в ролите си и ожесточено и аргументирано защитаваха своите позиции в преговорите. Резултатите от двата града бяха различни.
 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 40 от 85
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside