Начало  
Ученици от Трoян на „Козя стена“
29 юни 2021
6Центърът за еднодневен отдих „Козя стена“ беше крайната точка на похода на ученици от иновативната паралелка по информационни технологии и природни науки на СУ "Васил Левски" на 28 юни 2021 г. По пътя дотам те се насладиха на автентичната природа в НП „Централен Балкан“, на запазеното биоразнообразие в региона. Експерти от дирекцията на парка обясниха на участниците как се прилагат съвременните технологии в опазването на природата. Те разказаха за националния парк, резервата „Козя стена“, за  героичното минало на региона, както и за бъдещите перспективи, свързани с Биосферен парк „Централен Балкан“. Експерти от офиса на парка в  Троян представиха различни отворени интернет платформи и програми, които се използватпри извършване на рутинните им дейности.

Този своеобразен урок сред природата беше организиран от НП „Централен Балкан“ и Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и беше посветен на опазване на биоразнообразието в региона. – един от приоритетите на Европейския зелен пакт.
 
снимки - тук
 
Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
 
Безплатни консултации с кариерен консултант
29 юни 2021
6Гражданите на област Габрово отново ще имат възможност да ползват безплатни услуги по кариерно ориентиране в офиса на Габровска търговско-промишлена палата.

ЦПЛР „Кариерно ориентиране – Габрово“ и Габровска Търговско-промишлена палата отново обединиха усилия, за да предоставят през летните месеци безплатни услуги за граждани.

Кариерните консултанти ще бъдат на разположение от 1 юли до 2 септември 2021 г. в офиса на Палатата на адрес: Гр. Габрово, ул. „Брянска“ № 30, ет.1 , (сградата на НТС)

С работно време: 7
Вторник: от 12:30 ч. - до 16:30ч. и
Четвъртък: от 9:00 ч. - до 12:00 ч.


Гражданите ще бъдат подпомогнати в процеса на търсене и кандидатстване на ново работно място. Как да подготвят документите си за кандидатстване, за да преминат успешно етапа на подбор по документи и да бъдат поканени на интервю. Как да се подготвят и представят добре на интервю за работа. Как да планират професионалното си развитие, отчитайки своите потребности и тези на пазара на труда. Как да управляват промените в професионалния си живот, като се справят със стреса на работното си място и др.

Всички родители, които искат да помогнат на децата си в избора на образование или професия, съобразявайки се с техните интереси и предпочитания, също ще бъдат добре дошли.

Източник: ГТПП, Европа директно - Габрово
 
 
Проектът Digital Coach подпомага въвеждането на цифровизацията в практическото обучение
29 юни 2021
6Проектът Digital Coach има цел въвеждане на нови методи и стандарти за практическо обучение на ученици и студенти в съответствие с изискванията на Индустрия 4.0, въвеждането на цифровизацията, оценка на готовността на фирмите и набелязване на мерки за подобрение (ADAPTION Model), обучение на т. нар. Digital Coach, адаптиране и въвеждане на концепцията за Учебните фабрики в България.

Габровската търговско-промишлена палата е партньор за България по проект DIGITAL COACH, водеща организация на който е Институтът за трудови-правни науки към Рурския университет в Бохум, Германия. Участват още Търговско-промишлени палати и университети от Унгария, Гърция, Италия. Проектът е финансиран по програма Еразъм+ на Европейската комисия.

На 24 и 25 юни 2021 г. в Габрово се проведе информационен семинар в хибриден формат. Експертите от Германия представиха целта на проекта, осигуриха на участниците виртуална разходка в учебната фабрика на Рурския университет. Бяха представени и дейностите на регионално ниво за въвеждане на изискванията на Индустрия 4.0, дейността и целите на Регионалния иновационен център „Амбициозно Габрово“, иновативни проекти, които се разработват, както и възможностите, които има първият извънстоличен Технологичен парк.

6По-нататъшната практическа дейност по проекта в България ще бъде изпълнена в партньорството с няколко местни партньори:
- ПТГ „Д-р Н. Василиади“
Това е трети проект, който се изпълнява от ГТПП съвместно с професионалните гимназии от региона и е подкрепен от Регионалното управление на образованието в Габрово.
В приветствието си към участниците Началникът на РУО Габрово г-н Георги Маринов подчерта тясната и ползотворна връзка, която съществува между бизнеса и професионалното образование.
- Технически университет Габрово в частта, свързана със създаването и функционирането на учебни фабрики.
- Фирми от Габрово, пряко участващи в професионалното обучение.

Предстои обучението на т. нар. Дигитални треньори, които да подпомогнат оценката на зрелостта на фирмите, свързани с обучението, за Индустрия 4.0 и въвеждане на цифровизацията.

Източник: ГТПП, Европа директно - Габрово
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 40 от 118
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside