Начало  
Онлайн среща-дискусия:"Бизнесът и възможностите за европейско финасиране в периода 2021-2027 г."
17 март 2021
1
 
Какви са възможностите, които предоставят Планът за възстановяване и устойчивост, инициативата Следващо поколение ЕС 2021-2024 г. и други европейски инструменти, насочени към бизнеса, какъв е механизмът на взаимодействие между общината и бизнеса при разработването и изпълнението на Плана за интегрирано развитие на общината и включването в него на съвместни проекти, какви възможности предоставя  изграждащата се в Габрово среда за развитие на иновациите?

Това бяха част от темите, на които беше посветена срещата-дискусия „Бизнесът и възможностите за европейско финасиране в периода 2021-2027 г.“
В дискусията взеха участие и.д. Ръководител на Представителството на ЕК в България Чавдар Кюланов и и.д. Зам.ръководител на Представителството на ЕК в България Марина Кирова, Кметът на община Габрово Таня Христова, Петър Ганев от Института за пазарна икономика, Николинка Хинкова – Председател на УС на Регионалния иновационен център, представители на ТУ Габрово, екперти и ръководители на фирми.

Кметът на Община Габрово  Таня Христова направи обобщение на възможностите, които се предоставят през настоящия програмен период и новия механизъм за планиране. Тя посочи, че Габрово има редица преимущества, от които трябва да се възползваме като обудиним усилията си.
 
Продължава...
 
Конкурс за видеоклип "Когато материалите говорят и майсторите мълчат"
16 февруари 2021
1РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово обявяват конкурс за видеоклип на тема „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“.

Инициативата е част от събитията, посветени на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ, които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“ (https://rso-csp.org/project/eacd ).

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина” (www.rso-csp.org ). Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до края на деня на 15 март 2021 г. на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или друга интернет платформа за споделяне на файлове.

Продължава...
 
Изложба "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи")
30 декември 2020
1Изложбата "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи") е част от колекцията на Дома на хумора и сатирата в Габрово. В настоящия вариант включва 49 оригинални карикатури от 49 автори от 19 страни.
Както подсказва и самото заглавие, карикатурите, създадени с повече ирония отколкото хумор, фокусират върху отношението на днешния човек към природата. Затова общото послание на изложбата е, че за да защищят природната среда, която обитават, хората са длъжни да преосмислят собствените си действия.
Изложбата е създадена по повод Международната година на горите и 20-годишнината от създаването на Националния парк ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН.
Представянето й в онлайн вариант е по инициатива на „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата със съдействието на Дома на хумора и сатирата в рамките на проект, финансиран от ГД „Регионална и селищна политика“ на ЕК.  Той е насочен към популяризиране на приноса на ЕС за запазване на биоразнообразието и борбата с обезлесяването.
Изложбата е посветена и на обявяването на град Габрово за носител на Екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист 2021“.

Линк към изложбата във фотогалерия
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 33 - 36 от 107
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside