Начало  
Среща с младежи за бъдещите европейски проекти в Трявна
20 февруари 2020
88-1Заместник кметът на община Трявна Марин Маринов се срещна с ученици от Средното училище „Петко Рачев Славейков“. Те бяха участници в поредицата от събития на тема „Европа в моя град: промяната в Габрово, Севлиево, Трявна“, започнали през есента на 2019 година като съвместна инициатива на Европейски информационен център „Европа директно“, Областен информационен център - Габрово и Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“.

Маринела Събева – управител на ОИЦ Габрово, представи етапите на инициативата „Европа в моя град: промяната в Трявна“ и случилото се до момента: изложба с най-добрите проекти на общините Габрово, Севлиево и Трявна; състезание „Селфи с Европа“ и дискусия за обекти, които да бъдат изградени с европейски средства през следващия програмен период. Като един своеобразен младежки общински съвет (срещата беше в залата на Общински съвет Трявна) участниците представиха на зам. кмета своите идеи и предложения за бъдещето на Трявна.
Те получиха информация за хода на изпълнението на част от тях, идеите на общинска администрация за бъдещи проекти и включването на младите хора в общественото им обсъждане, както и в различни доброволчески инициативи.

Продължава...
 
Информационни срещи в Габрово и Севлиево за стартираща схема за дигитализация на МСП
22 януари 2020
8-18-28-3Информационни срещи с участието на представители на малкия и среден бизнес проведоха на 16 и 17.01.2020 г. съвместно Габровската търговско-промишлена палата и Областен информационен център – Габрово, в градовете Габрово и Севлиево.

Събитията бяха посветени на проект "Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) .
Представеният проект е пилотен за Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) с цел насърчаване използването на нови, базирани на ИКТ бизнес модели и стимулиране дигитализацията на МСП, което да допринесе за развитието на бизнеса.

Ресурсът на процедурата е 450 бр. ваучери, от които бизнесът в страната ще може да се възползва от два типа услуги. За създаването на адаптивен уеб сайт, електронен магазин или мобилно приложение са предвидени 90 броя ваучери на стойност 5 000 лв. без ДДС. По-голямата част ваучери - 360 бр. ще бъдат предоставени за услуги за дигитален маркетинг и за осигуряване на информационна и кибер сигурност. Те ще бъдат на стойност 20 000 лв. без ДДС. Класирането на фирмите ще е по реда на постъпване на заявленията.

Продължава...
 
150 деца от Габровска област се включиха в „Деня на здравословното хранене и спорта“
25 ноември 2019
66За десета поредна година спортна зала „Орловец“ в Габрово беше арена на мащабен празник за децата от Габровска област под надслов: Ден на здравословното хранене и спорта.

Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация със съдействието на Община Габрово се обединиха и тази година, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене.

Учениците бяха приветствани от областния управител г-жа Невена Петкова. Помогна й и малката Аля, която обясни как се хранят в тяхното семейство, кой плод най-много обича, къде спортуват. Малко след началото на празника към децата се присъедини кметът на Габрово г-жа Таня Христова, която приветства децата и се включи в образователните игри. Гост на събитието беше и г-н Асен Марков, Главен секретар на ММС.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 33 - 36 от 95
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside