Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на Европа в Севлиево
15 май 2018
6Много деца и младежи, техните ръководители, граждани на Севлиево се включиха в отбелязване на 9 май – Ден на Европа.

7Празникът беше открит в спортната зала „Дан Колов“, участниците бяха приветствани от Красимира Йорданова - Заместник кмет на община Севлиево и от Галина Михнева – ръководител на Европа директно Габрово. Официален гост беше и Председателят на ОС Здравка Лалева. Веднага след това започна спортна надпревара в залата и игрище „Боровата гора“. Състезанията по бадминтон, футбол, баскетбол и теглене на въже в две възрастови групи - 5 – 7 клас и 8 – 10 клас, бяха много оспорвани. Малко по-късно в Младежкия център бяха открити занимателни и състезателни игри също в две възрастови групи - 13 – 15 години и 16 – 19 години, на тема: „Познаваме ли символите на ЕС и европейското културно наследство“. Състезанията бяха предшествани от кратка презентация за ЕС и Деня на Европа.

Почти по същото време стартира празникът и в ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков". Негови възпитаници създадоха пано със символите на страните членки на ЕС на една от стените на комплекса, което ще съпътства възпитаниците му и в бъдеще. Младежите изненадаха и организаторите – наред с логото на Българското председателство, знамето на ЕС и знамената на страни членки беше изрисувано и логото на „Европа директно“ Габрово. Празникът завърши с концертна изява на танцова формация „Стил“ и музикални групи към комплекс.
Продължава...
 
Бъдещето на Job Developer
06 май 2018
6
Какъв е моят талант? В кое професионално поприще бих имал най-голям успех? Приложима ли е на практика и „подхожда“ ли ми бизнес идеята, която имам? Къде да приложим в бъдеще придобитите знания и умения?

66
 На тези и много други въпроси се опитаха да отговорят младежите и кариерните консултанти (най-близкото българско значение на Job Developer) в пилотната фаза и на заключителното събитие през април 2018 г. на проект Job Developer, по който Габровската търговско-промишлена палата работи почти 3 години.
Проектът „Job Developer“ е свързан с личностното развитие на младите хора, оценка на потенциала им за развитие на собствен бизнес, обучение и прилагане на практика от младежите, проучване на пазара за генерираните от тях идеи за малък бизнес.
17 младежи под ръководството на кариерните консултанти генерираха свои идеи за собствен микробизнес, представиха ги пред експерти и чуха техните ценни напътствия. След това всеки младеж проведе по 20 интервюта, за да се проучи търсенето на 20 вида услуги.  Във всяко интервю младежите провериха 5-те най-търсени услуги и 3-те услуги, които не интересуват гражданите, както и причините за това. Като резултат те имаме едно мащабно проучване за тези услуги. 
Продължава...
 
Европейските дни на художествените занаяти – шанс за развитие на креативен туризъм
04 април 2018
87От 26 март до 4 април продължиха Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ) в седем общини от РСО „Централна Стара планина”.

За четвърта поредна година Сдружението е координатор на европейските дни за България и целенасочено развива политиките на инициативата. Усилията на РСО „Централна Стара планина“ са не само по посока на популяризиране на разнообразието от занаяти и възможностите за тяхната съвременна интерпретация, гарантиране на тяхното съхраняване и предаването им на следващите поколения, но също и по посока на развитие и утвърждаване на креативния туризъм като водещ в региона.

През  2018 г. местни власти, музеи, училища за приложни изкуства и занаятчии са обединени от темата „Да оставим наследство за бъдещето”.

ЕДХЗ 2018 имат за цел да създадат стимули за търговия с изкуства и занаяти чрез демонстриране на тяхната способност постоянно да се самообновяват, както и да разрушат стереотипите за професионалното образование, като подчертаят връзките на занаятите с иновациите, техния капацитет да насърчават личното задоволство и истинските възможности за заетост, до които те водят.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 33 - 36 от 74
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside