Начало  
Започна работата по създаване на Младежки парламент в Габрово
27 юли 2022
5Три дни повече от 40 младежи от всички габровски гимназии и ТУ Габрово работиха върху задачата да изградят основите за създаване на Младежки парламент в Габрово.
Те трябваше да си изяснят как искат да изглежда тази структура в Габрово, какви ще бъдат нейните приоритети, как ще се избират членовете ?, какви ще са правомощията им.

5-3Кметът на Габрово Таня Христова откри събитието и поздрави участниците - млади хора от 14 до 29 години, пожела им да печелят битките си със знания и умения, и изключително рядко да им се налага да казват „това няма да стане“.
„И се надявам, че с тези, които ще ви помагат, провокират и помиряват, ще построите най-важните опорни точки, които ще дадат възможност на младежкия парламент да участва активно в живота на Габрово.
“ каза още кметът на Габрово.

Младежите участваха в групови дискусии за възможностите и потенциала на младите хора. В търсенето на нови формати за ангажиране, те бяха напътствани от ментори, за да разработят сами модели за овластяването им, така че в знаковата Европейска година на младежта да бъде зададен пътя им към пълноценно включване в развитието и прогреса на нашето общество за по-добро бъдеще, което да бъде по-екологосъобразно, по-приобщаващо и цифрово.
Резултатите бяха представени пред представители на Община Габрово и Общински съвет - Габрово, Регионално управление на образованието, директори на училища и педагогически съветници, неправителствени организации.
Амбицията е първият младежки парламент в Габрово да бъде избран през септември.

Продължава...
 
Проект RAW: Повишаване на осведомеността относно ефективното управление на отпадъците
21 юни 2022
5Габровската търговско-промишлена палата започна работа по проект RAW: Повишаване на осведомеността относно ефективното управление на отпадъците.

Проектът RAW има за цел да повиши осведомеността относно ефективното управление на отпадъците сред бизнеса и центровете за неговото развитие, агенциите за регионално развитие, местните власти, но също така и сред учителите, обучителите и наставниците в областта на професионалното образование и обучение. RAW ще насърчи симбиозата и сътрудничеството между общините и предприемачите при управлението на отпадъците.
5
В резултат от дейностите по проекта RAW, се очакват два основни резултата.

Първият ще бъде Ръководство за стратегии за кръгова икономика в бизнес средата, което ще служи като методологическо ръководство и интензивен онлайн курс под формата на казуси на професионалисти, които вече имат устойчив подход в своя бизнес.

Вторият резултат ще бъде приложение за повишаване на осведомеността за кръговата икономика. Това приложение ще бъде пряк отговор на нуждите на целевите групи. Приложението ще интегрира „таблетки на знанието“ от интензивния курс и тестове, инструмент за разработване на стратегии в подкрепа на процеса на преход и игрови инструмент за проследяване на отпечатъка, който ще показва как се отразяват действията на потребителя, например по отношение на пестенето на вода.
Продължава...
 
Летен лагер по предприемачество през юли в Боженци
20 май 2022
6Младежки лагер по основи на икономиката и бизнеса ще се проведе от 19 до 23 юли тази година в Боженци.
Участие могат да вземат ученици от 15 до 19 години от областите Габрово и Ловеч.


Лагерът дава разбиране за основните икономически принципи, европейските ценности, светът на пазарната икономика и ролята на предприемача. Участниците в него ще развият предприемачески мироглед, креативно мислене, увереност в собствените сили, умения да формират поглед за света, като място изпълнено с възможности.

6-2Учебното съдържание е разработено от Фондация Бауерзакс , популярна със създадената през 2015 г. образователна програма „Предприемачът като откривател“.
Чрез игрови ситуации участниците ще провокират своя предприемачески потенциал, ще преминат през предизвикателството да работят в екип, ще се срещнат с успешни предприемачи и хора от света на бизнеса, ще получат професионална диагностика от психолози на своя талант, както и сертификат за преминато обучение.

Лагерът ще се проведе от 19 до 23 юли 2022 г., участниците ще са настанени в къщи за гости в МАИР „Боженци“ на пълен пансион – нощувки, закуски, обяди и вечери.
Предвижда се 10 участници да бъдат от област Габрово и 10 участници – от област Ловеч.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 29 - 32 от 124
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside