Начало  
Две първи награди на #ГАБРОВО ХАКАТОН
16 септември 2020
1На 12 септември в гр. Габрово се проведе финалът на петото издание на Gabrovo Innovation Camp #ГАБРОВО ХАКАТОН. Участниците в него разработваха иновативни мобилни приложения, свързани с конкретен проблем, недостатък или потенциал на община Габрово в три тематични предизвикателства: CODE: ЗЕЛЕНО, ГРАЖДАНИТЕ.NET и ТУРИЗЪМ@ГАБРОВО.

Началото на тазгодишната инициатива беше дадено на 10 юни 2020 г., а записаните 16 отбора преминаха през няколко етапа на селекция. На финалната права ще застанат 6 отбора с техните ментори, а именно ЕкоКултура с ментор Христо Симеонов, Komitet.bg с ментор Цветан Цветанов, KELVIN с ментор Ираван Хира, GuardNet с ментор Петър Шарков, GabrovoIsTheBest с ментор Ивайло Братанов и Culture Squad с ментор Йордан Пенев.

10 000 лв., осигурени от Община Габрово и габровските фирми „Сиентиа“ АД, „Стемо“ ООД и „Графиксофт“ ООД спечели отбор Komitet.bg с участници габровците Мартин Павлов и Стоян Беров. Те предложиха мобилна платформа, която дава възможност на гражданите за колективно развиване на добри градски идеи, публичното им дискутиране и насочване към определени институции. Те получиха подкрепа директно от Силициевата долина на родения и израснал в Габрово софтуерен инженер Цветан Цветанов, който беше техен ментор.
Продължава...
 
"Европа в зелено"
15 август 2020
1"Европа директно" Габрово се присъедини към фестивала Fun Навън 2020 в Трявна. Цялата програма на 15 август беше под надслов „Европа в зелено“ и популяризира европейските политики за опазване на околната среда и чисто бъдеще за всички нас, борбата с изменението на климата чрез разнообразни форми на изкуство и забавления на открито на екологична тема за малки и големи.

1Градинката зад читалището беше превърната в територия за забавления на малки и големи. За всекиго имаше по нещо. Надежда Максимова обясняваше как много растения в Балкана са едновременно и билки и подправки, за каво могат да ни помогнат и др. На друго място можехме да видим ръчно изработени кукли от естествени материали, да сглобим и боядисаме дървени къщички за птици, децата да развихрят фантазията си и да оцветят предварително изработените ракети, да рисуват върху естествени материали, да си изплетат гривни и много, много други забавления. И родителите помагаха при подредбата на огромен пъзел, който по забавен начин показваше как се събират разделно отпадъците.

Дъждът се опита да попречи на празника, забавленията започнаха под колоните на читалището, но след това бързо превзеха цялата градина. За победителите в състезанията имаше и награди, осигурени от "Европа директно" Габрово.

Идеята на деня беше да стимулира здравословен и природосъобразен начин на живот в съответствие с принципите за нулев отпечатък.

Основни организатори на фестивала са община Трявна, Сдружение „Промяната е в теб“, „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и много други.

Сними от събитието

Източник: „Европа директно“ Габрово
 
Тази събота за всички габровски деца - Патилански поход "Хубава си, моя горо"
23 юли 2020
9Традиционният поход на патиланци в планината тази година се забави, но не и забрави. И ще се състои на 25 юли, в събота на обичайното място и в обичайното време. Походът обичайно се провежда по повод 1 юни - денят на децата. Пандемията го премести в средата на лятото. Баба Цоцолана този път ще носи не чадър,за да се пази от дъжда,     а шапка, за предпазване от слънцето. Освен това ще има конкуренция в лицето на кукла марионетка от спектакъла "Патиланци " на Куклен театър "Мале, мале", на поляната на Соколския манастир.

Това е шестото издание на патиланския поход и поредният  патилански празник, който тази година се отдалечава от формата на фестивал, за да се съчетае с инициатива на "Европа директно" Габрово, съфинансирана от ГД „Регионално и градско развитие“ на ЕК.  Отново ще се състои на поляната до Соколския манастир на 25 юли, събота, от 10.30 часа. Патиланци потеглят с Баба Цоцолана по Екопътеката Етъра /с начало с. Чарково/ - Соколски манастир. Сборният пункт е на изхода на екопътеката в началото на Чарково. За участници без личен транспорт е осигурен безплатен автобус, който ще отпътува в 10.00 часа пл. „Възраждане“ пред Областна управа. Участниците задължително трябва да имат маски и да спазват дистанция. Връщането в града е в 15.00 часа от Соколски манастир.

При желание за своята разходка сред природата семействата могат да ползват градските автобуси № 10 Русевци - Еловица с разписание в съботния ден от Русевци: 7.40, 12.20, 13.40, 18.20. В условията на пандемия участниците трябва да си носят дезинфектанти, храна и вода за лично ползване.

На поляната на Соколски манастир ги очакват много изненади.
 
За пръв път на поляната ще дойдат младите и забавни куклени артисти, за да представят любимата повест на Ран Босилек в сценичен вариант, който е толкова смешен, че и родители, и деца, ще се забавляват искрено.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 29 - 32 от 95
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside