Начало  
Информационни срещи в Габрово и Севлиево за стартираща схема за дигитализация на МСП
22 януари 2020
8-18-28-3Информационни срещи с участието на представители на малкия и среден бизнес проведоха на 16 и 17.01.2020 г. съвместно Габровската търговско-промишлена палата и Областен информационен център – Габрово, в градовете Габрово и Севлиево.

Събитията бяха посветени на проект "Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) .
Представеният проект е пилотен за Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) с цел насърчаване използването на нови, базирани на ИКТ бизнес модели и стимулиране дигитализацията на МСП, което да допринесе за развитието на бизнеса.

Ресурсът на процедурата е 450 бр. ваучери, от които бизнесът в страната ще може да се възползва от два типа услуги. За създаването на адаптивен уеб сайт, електронен магазин или мобилно приложение са предвидени 90 броя ваучери на стойност 5 000 лв. без ДДС. По-голямата част ваучери - 360 бр. ще бъдат предоставени за услуги за дигитален маркетинг и за осигуряване на информационна и кибер сигурност. Те ще бъдат на стойност 20 000 лв. без ДДС. Класирането на фирмите ще е по реда на постъпване на заявленията.

Продължава...
 
150 деца от Габровска област се включиха в „Деня на здравословното хранене и спорта“
25 ноември 2019
66За десета поредна година спортна зала „Орловец“ в Габрово беше арена на мащабен празник за децата от Габровска област под надслов: Ден на здравословното хранене и спорта.

Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация със съдействието на Община Габрово се обединиха и тази година, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене.

Учениците бяха приветствани от областния управител г-жа Невена Петкова. Помогна й и малката Аля, която обясни как се хранят в тяхното семейство, кой плод най-много обича, къде спортуват. Малко след началото на празника към децата се присъедини кметът на Габрово г-жа Таня Христова, която приветства децата и се включи в образователните игри. Гост на събитието беше и г-н Асен Марков, Главен секретар на ММС.
Продължава...
 
Европа в моя град: Промяната в Габрово, Севлиево и Трявна
23 октомври 2019
8Повече от 100 ученици взеха участие в инициативата „Европа в моя град: промяната в Габрово, Севлиево и Трявна“, която последователно премина през трите града в дните 15, 16 и 17 октомври 2019 г.

Събитията бяха открити от ръководителя на Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово Галина Михнева, която подчерта важността на политиката за сближаване на ЕС за облика на нашите градове и региони и отражението им във всекидневието на всеки български гражданин. Как тя е променила градовете Габрово, Севлиево и Трявна, присъстващите участници и гости разгледаха в подредената мобилна изложба с най-забележителните обекти, изградени с европейски средства на тяхната територия. Изложбата може да се види и на фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово.

2В състезанието „Селфи с Европа“ се включиха по четири отбора от всеки град. В Габрово това бяха участниците от Национална Априловска гимназия, Професионална гимназия за туризъм „Пенчо Семов“ и Професионална техническа гимназия „д-р Никола Василиади“, която се представи с два отделни отбора. В Севлиево 3 от екипите бяха от СУ „Васил Левски“ и един от ПГ "Марин Попов". Изключително силно и запомнящо се участие в Трявна направиха учениците от СУ „Петко Рачев Славейков“, които бяха сформирали 4 отбора. Според регламента на състезанието участниците трябваше да си направят селфи пред посочени три обекта, изградени с европейски средства за всеки конкретен град и да го изпратят на организаторите до определен срок. По време на събитията изпратените снимки бяха показани пред публика, а всеки от отборите представи кратка информация за един от тях, избран по желание.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 29 - 32 от 90
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside