Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Студентска научна сесия в Технически университет - Габрово
31 октомври 2018
5Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, Техническия колеж в Ловеч, Лесотехническия университет - София представиха на 19 октомври 2018 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2018 г. на Техническия университет в Габрово.

5В три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ участниците изнесоха над 60 доклада. Темите на по-голяма част от докладите са насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление, широко застъпени са IT техниката и разработване на управления, проблеми на комуникацията, съвременни технологии в машиностроенето и металознанието, обработка на отпадъците, демографията и проблеми на публичната администрация.

Студентската научна сесия  беше открита от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.

Продължава...
 
Безплатно онлайн обучение „ЕВРОПА ПРЕДЛАГА! АЗ МОГА!”
10 октомври 2018
6Сдружение “Европейски информационен център”, с подкрепата на Агенция по заетостта,  кани младежи на възраст 17-29 години от цялата страна да се включат в онлайн обучение „ ЕВРОПА ПРЕДЛАГА ! АЗ МОГА!”, което ще се състои в периода 15 октомври 2018 г. –  17 декември 2018 г.

Курсът включва модули, ориентирани към повишаване на знания и придобиване на умения за заетост и кариерно развитие, за по-добро позициониране на пазара на труда в контекста на усилията на ЕК, свързани със създаване на нови работни места, икономически растеж и развитие.
Сред разглежданите теми и практически задачи са: планиране на кариерата, управление на времето, управление и водене на екип, писане на CV, мотивационно писмо и бизнес предложение;  подготовка, явяване и представяне на интервю, възможности за кариерно развитие, обучение и стажове в Европа, мрежа EURES, възможности за трансгранична трудова заетост, програми за младежка заетост, полезни електронни ресурси и платформи за работа.

Обучението ще се проведе изцяло онлайн в специализирана платформа за дистанционно обучение, която позволява обучаемите да работят индивидуално по учебния материал във време, удобно за тях.
Продължава...
 
Национална кампания за граждански диалог, посветена на бъдещето на политиката по сближаване
14 септември 2018
2Граждански диалог под надслов „Бъдеще на Кохезионната политика“ ще се проведе на 17 септември 2018 г. от 13.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

С това стартира националната инициатива на мрежата от 28 областни информационни центъра, посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. и регламентите за новия програмен период, заедно с отбелязването на 30 годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Срещите в цялата страна ще продължат до края на месец октомври, като в тях участие ще вземат евродепутати, представители на местната власт, академичната общност и бизнеса. Фонд мениджър на финансови инструменти в България ще представи отворените процедури за кандидатстване и възможностите, които дава финансовият инженеринг.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 29 - 32 от 74
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside