Начало  
Летен лагер по предприемачество през юли в Боженци
20 май 2022
6Младежки лагер по основи на икономиката и бизнеса ще се проведе от 19 до 23 юли тази година в Боженци.
Участие могат да вземат ученици от 15 до 19 години от областите Габрово и Ловеч.


Лагерът дава разбиране за основните икономически принципи, европейските ценности, светът на пазарната икономика и ролята на предприемача. Участниците в него ще развият предприемачески мироглед, креативно мислене, увереност в собствените сили, умения да формират поглед за света, като място изпълнено с възможности.

6-2Учебното съдържание е разработено от Фондация Бауерзакс , популярна със създадената през 2015 г. образователна програма „Предприемачът като откривател“.
Чрез игрови ситуации участниците ще провокират своя предприемачески потенциал, ще преминат през предизвикателството да работят в екип, ще се срещнат с успешни предприемачи и хора от света на бизнеса, ще получат професионална диагностика от психолози на своя талант, както и сертификат за преминато обучение.

Лагерът ще се проведе от 19 до 23 юли 2022 г., участниците ще са настанени в къщи за гости в МАИР „Боженци“ на пълен пансион – нощувки, закуски, обяди и вечери.
Предвижда се 10 участници да бъдат от област Габрово и 10 участници – от област Ловеч.


Продължава...
 
Възможност за безплатно повишаване на квалификацията на инженерни и технически кадри
19 април 2022
6Габровска търговско-промишлена палата е партньор в проект на Техническия университет Габрово, финансиран от ЕК по програма Еразъм+.
В рамките на проект “Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене (allCUTE)” се разработва платформа и се създават подходящи материали за повишаване на квалификацията на инженерните и техническите кадри от региона.

В рамките на проекта се разработва платформа и се създават подходящи материали за повишаване на квалификацията на инженерните и техническите кадри от региона.

Предвижда се в периода края на май – началото на юни 2022 г. да се проведат безплатни пилотни обучения на една група от 6-8 техници и една група 6-8 инженери по създадените обучителни материали.

Продължителността на курсовете е 3-5 дни. Областите, които са подбрани за курсовете, са резултат на мащабно проучване в страните на партньорите за нуждите на фирмите.
Разработени са 8 курса за техници и 6 курса за инженери.

6Учебен план - съдържанието на обучението по всяка тема.

Фирмите от региона могат да  заявят интерес като попълнят Картата за интерес до 30 април 2022 г. и я изпратят на мейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите с тема обучение allCUTE.


Темите на пилотните курсове ще бъдат определени на база най-много постъпили заявки.

Източник: ГТПП/Европа директно Габрово
 
Обучение на дигитални треньори по проект Digital Coach
19 април 2022
7Преподаватели от Техническия университет и представители на фирми от Габрово се включиха в обучението за дигитални треньори на 13 и 14 април 2022 г.

Те трябваше да се запознаят и да се научат да прилагат на практика модела за зрялост ADAPTION, който е насочен към оценка на състоянието на фирмите от гледна точка на дигитализацията. Наред с оценката дигиталните треньори ще подпомогнат фирмите за набелязване на мерки за достигане на по-висока степен на дигитализация в избраните от тях процеси или отдели.

Участниците имаха възможност да се запознаят и с работата на учебните фабрики към Рурския университет в Бохум, Гармания и Техническия университет в Патра, Гърция. Двете страни имат различни подходи при организация на учебните фабрики, но целта е една – доближаване на учебния процес до реалната среда. В проекта Digital Coach учебните фабрики ще могат да изпробват на практика някои от предложените решения за дигитализация на производствата.
Следващ етап е провеждането на одити в пет пилотни предприятия в областта.
Обучението беше открито от Ректора на Техническия университет в Габрово, който сподели плановете на университета за създаване на учебна фабрика и в Габрово.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 25 - 28 от 118
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside