Начало  
Бъдещето на Job Developer
06 май 2018
6
Какъв е моят талант? В кое професионално поприще бих имал най-голям успех? Приложима ли е на практика и „подхожда“ ли ми бизнес идеята, която имам? Къде да приложим в бъдеще придобитите знания и умения?

66
 На тези и много други въпроси се опитаха да отговорят младежите и кариерните консултанти (най-близкото българско значение на Job Developer) в пилотната фаза и на заключителното събитие през април 2018 г. на проект Job Developer, по който Габровската търговско-промишлена палата работи почти 3 години.
Проектът „Job Developer“ е свързан с личностното развитие на младите хора, оценка на потенциала им за развитие на собствен бизнес, обучение и прилагане на практика от младежите, проучване на пазара за генерираните от тях идеи за малък бизнес.
17 младежи под ръководството на кариерните консултанти генерираха свои идеи за собствен микробизнес, представиха ги пред експерти и чуха техните ценни напътствия. След това всеки младеж проведе по 20 интервюта, за да се проучи търсенето на 20 вида услуги.  Във всяко интервю младежите провериха 5-те най-търсени услуги и 3-те услуги, които не интересуват гражданите, както и причините за това. Като резултат те имаме едно мащабно проучване за тези услуги. 
Продължава...
 
Европейските дни на художествените занаяти – шанс за развитие на креативен туризъм
04 април 2018
87От 26 март до 4 април продължиха Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ) в седем общини от РСО „Централна Стара планина”.

За четвърта поредна година Сдружението е координатор на европейските дни за България и целенасочено развива политиките на инициативата. Усилията на РСО „Централна Стара планина“ са не само по посока на популяризиране на разнообразието от занаяти и възможностите за тяхната съвременна интерпретация, гарантиране на тяхното съхраняване и предаването им на следващите поколения, но също и по посока на развитие и утвърждаване на креативния туризъм като водещ в региона.

През  2018 г. местни власти, музеи, училища за приложни изкуства и занаятчии са обединени от темата „Да оставим наследство за бъдещето”.

ЕДХЗ 2018 имат за цел да създадат стимули за търговия с изкуства и занаяти чрез демонстриране на тяхната способност постоянно да се самообновяват, както и да разрушат стереотипите за професионалното образование, като подчертаят връзките на занаятите с иновациите, техния капацитет да насърчават личното задоволство и истинските възможности за заетост, до които те водят.


Продължава...
 
Открит урок по предприемачество „Коледна украса за Габи“
20 декември 2017
77На 11 декември 2017 г. в Детска градина „Пролет“ в гр. Севлиево се проведе открит урок по предприемачество, в който участваха деца от Подготвителна група на детската градина и ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Севлиево.

Наред с отпразнуване на предстоящите коледни празници, децата и учениците показаха наученото през тази година от уроците по предприемачество по програма “Ние” на Джуниър Ачийвмънт България.
През годината децата усвояваха по забавен и практичен начин начални икономически знания, учиха се да работят в екип и да поемат различни роли, разбраха важността на положения труд и на парите. По време на урока децата получиха писма от Дядо Коледа и джуджетата, с инструкции какво трябва да направят, взеха „кредит“ от банката и строгите банкери, купиха си самолетни билети от касата и пътуваха със самолет, където любезни стюардеси им продаваха лакомства.
В урока децата показаха и още нещо – благотворителност и съпричастност към болното си другарче. Вълшебната ракета донесе писмо от джуджетата с молба за помощ на Габи заедно с материали, които децата да довършат и да предложат на базар, за да спечелят пари за Габи.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 25 - 28 от 65
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside