Начало  
Ден на здравословното хранене и спорта
25 ноември 2022
5Над 170 деца от 16 училища в област Габрово се включиха в Деня на здравословното хранене, организиран от Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО съвместно с Областна администрация, Регионално управление на образованието и Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“.

Това е дванадесето поредно издание на инициативата, чиято задача е да насърчи изграждането на здравословни хранителни навици и спортни нагласи в подрастващото поколение и първото, проведено отново заедно след ковид ограниченията.
Областният управител Кристина Сидорова приветства участниците и се обърна към учениците с думите: „Днес ще се включите в различни спортни и образователни игри, в които ще покажете своите знания за здравословния начин на живот, но помнете, че най-важно е да прилагате тези знания и в своето ежедневие. Тогава сте истински победители“. Тя призова децата преди всичко да се забавляват.
5-4В образователните игри учениците решаваха кръстословици, подреждаха пъзел - хранителна пирамида, съставяха здравословно меню, показаха завидни знания за състава на храните.
Състезателните игри предизвикаха много емоции. В края на щафетата участниците трябваше да наредят думите на пословица, свързана със здравословното хранене. Учениците показаха много ентусиазъм и истинска работа в екип.

Игрите за тазгодишното издание на Деня на здравословното хранене са създадени в рамките на конкурс на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово за разработване на съдържание, материали и методология на състезателни игри на тема „Здравословно хранене“.

Всички участници и победители получиха много награди от ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово.

Източник:
Европа директно - Габрово
 
Продължава...
 
План за възстановяване и устойчивост - цели и очаквано въздействие
25 ноември 2022
6При много голям интерес на 17 ноември 2022 г. в Ритуалната зала на Община Габрово Европа директно Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Община Габрово бяха домакини на общо събитие на центровете Европа директно в България, посветено на предстоящите процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) на България, предназначени за бизнеса и гражданите.

Участниците се запознаха с възможностите, които предоставя Планът, с предстоящите програми за бизнеса и финансови инструменти, които се подготвят, както и с предстоящите процедури за финансиране обновяването на бизнес и публични сгради, за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и др.
Срещата се проведе в хибриден формат. Участниците можеха да бъдат на живо във всеки един от центровете в България, да се включат онлайн, както и да проследят срещата във фейсбук страниците на всички центрове в България. По този начин събитието достигна до повече от 1600 човека в страната.
Срещата беше открита от кмета на Община Габрово Таня Христова, а Марина Кирова от Представителството на ЕК в България представи какво предвижда Планът за целия период.
Процедурите за бизнеса бяха представени от Калин Маринов – Зам. директор на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“, Министерство на иновациите и растежа“.
Татяна Ангелчева от МРРБ разказа какви са възможностите за финансиране обновяването на бизнес и публични сгради, а Милена Хубенова и Румен Джаров от отдел „Контрол и мониторинг“ в дирекция “Жилищна политика” на МРРБ представиха процедурата за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”. Съвсем естествено, обновяването на жилищните сгради предизвика най-голям интерес. Почти час експертите отговаряха на множеството въпроси, които идваха от цялата страна.

Продължава...
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛНА ИГРА НА ТЕМА "ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ"
01 ноември 2022
5РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ, МАТЕРИАЛИ И МЕТОДОЛОГИЯ НА СЪСТЕЗАТЕЛНА ИГРА НА ТЕМА „ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово и РУО Габрово благодарят на всички участници в конкурса за предложените интересни, забавни и съдържателни игри. Организаторите ще използват целите игри или елементи от тях в ежегодните си „Дни на здравословното хранене и спорта“.2

С пълно единодушие 5-членното жури на конкурса определи следните победители:  

Първа награда:

Йорданка Димова Жечева, която получава ваучери на стойност 200 лв. от Технополис

Поощрителни награди:
1. Милен Иванов Недялков, който получава ваучери на стойност 100 лв. от Технополис
2. Никол Николаева Лалева, която получава ваучери на стойност 100 лв. от Технополис

Наградите на победителите ще бъдат връчени
тържествено в Деня на здравословното хранене и спорта, който ще се проведе на 8 ноември 2022 г. от 14.00 часа в Спортна зала „Орловец“ в Габрово.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 24 от 124
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside