Начало  
Дайте своя глас за бъдещето на Европа
20 март 2019
1Следващите европейски избори ще се проведат на 23 – 26 май 2019 г. Дата за България е 26 май (неделя) Запознайте се с основните факти: брой на членовете на ЕП, система на гласуване, причини да гласувате и още.

Работата на Парламента засяга много области от Вашия живот . Вашият глас може да доведе до промени.

Европейският съюз работи по много въпроси  от засилване на търговията до защита на потребителите и стимулиране на изследванията. Той променя Вашия град и Вашия регион. Открийте какви ползи носи ЕС за вас.

Европа на Вашия смартфон: мобилно приложение за настоящето и бъдещето на ЕС .

Продължава...
 
„Магазинче за надежда“ и „Работилничка за коледни чудеса“ в Дряново
20 декември 2018
6„Магазинче за надежда“ и „Работилничка за коледни чудеса“ откриха на 17 декември четвъртокласниците от Дряново в ритуалната зала на Общината.

Тази година те се обучаваха по предприемачество с програмата „Нашата общност“ на „Джуниър Ачийвмънт България“, организирано от „Европа директно“ и Регионалното управление на образованието в Габрово.

6Учениците научиха за отговорностите и възможностите, които имат хората в една общност. Откриха многообразието от професии и работни места в града си. Разбраха, че съгражданите им живеят и работят заедно, че те трябва да поемат отговорност за благосъстоянието на своята общност.

Заключителното събитие беше посветено на Коледа - един от най-обичаните празници, на загрижеността и милосърдието, които го съпътстват.

В „Работилничките за коледни чудеса“ децата изработваха сувенири, коледни картички, които заедно с картичките и късметчетата, изработени в часовете за „занимания по интереси” и в часовете по ДБТ, предложиха на благотворителния си базар „Магазинче за надежда”.
Продължава...
 
140 деца от област Габрово участваха в „Ден на здравословното хранене и спорта“
16 ноември 2018
6За поредна година четири институции обединиха своите усилия в организирането на мащабен празник за децата от Габровска област: Ден на здравословното хранене и спорта, който се проведе на 13 октомври 2018 г. в спортна зала „Орловец“ в Габрово.

6Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация със съдействието на Община Габрово се обединяват всяка година, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене. Тази година към тях се присъедини и Нестле България АД в рамките на инициативата си „Нестле за по-здрави деца“.

Участниците получиха по една тениска от тях.
140 ученици от 3 и 4 клас от почти всички училища в област Габрово премериха сили в спортни състезания и забавни образователни игри: здравословна салата, 3D картонени плодове и зеленчуци, пъзел, здравословна дъга. За първи път в инициативата се включиха деца от с. Добромирка и с. Душево.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 24 от 70
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside