Начало  
Нови мерки срещу безработицата в ЕС
19 юни 2018
6-1На 6 юни 2018 г. в Рурски университет в Бохум, Германия се проведе заключителната конференция по проект «Job Developer”, по който Габровската търговско-промишлена палата е партньор от България заедно с организации от още 5 страни – Германия (водеща организация), Унгария, Гърция, Испания и Литва.
 
6Изследователи от няколко страни в ЕС оцениха инструментите и представиха резултатите на конференция
.
Нови мерки срещу младежката безработица изследваха учени от Рурски университет Бохум заедно с международен екип от партньори по проект „Job Developer“, финансиран от ЕС.
От 2015 г. до 2018 г. екипът по проекта разработи програма за сертифициране, по която опитни специалисти бяха обучени за кариерни консултанти, за да подпомогнат безработни младежи по пътя им към самостоятелен бизнес.
По време на конференцията, учените идентифицираха възможностите и съпротивите при прилагането на тези мерки на фона на дигитализацията на съвременния бизнес.

Индивидуален план за развитие на всеки търсещ работа

В рамките на проекта в партньорските страни бяха обучени 55 ментори – така наречените Job-Developer (кариерни консултанти), които подпомогнаха 70 младежи от България, Унгария, Гърция, Испания и Литва да разработят собствени бизнес идеи под формата на услуги и продукти в зависимост от потенциалите за развитие в съответните страни. Така се родиха идеи за над 100 нови услуги. Доколко тези услуги са подходящи, учените тестваха въз основа на 20 примера в област Габрово, България. Най-предпочитаните услуги бяха в областта на електро услугите, билколечението и помощ в градината. „За всеки млад човек в хода на работата бе изработен дългосрочен индивидуален план за развитие“, споделя д-р Мартин Крьол – ръководител на проекта.
 
Продължава...
 
Ден на Европа в Севлиево
15 май 2018
6Много деца и младежи, техните ръководители, граждани на Севлиево се включиха в отбелязване на 9 май – Ден на Европа.

7Празникът беше открит в спортната зала „Дан Колов“, участниците бяха приветствани от Красимира Йорданова - Заместник кмет на община Севлиево и от Галина Михнева – ръководител на Европа директно Габрово. Официален гост беше и Председателят на ОС Здравка Лалева. Веднага след това започна спортна надпревара в залата и игрище „Боровата гора“. Състезанията по бадминтон, футбол, баскетбол и теглене на въже в две възрастови групи - 5 – 7 клас и 8 – 10 клас, бяха много оспорвани. Малко по-късно в Младежкия център бяха открити занимателни и състезателни игри също в две възрастови групи - 13 – 15 години и 16 – 19 години, на тема: „Познаваме ли символите на ЕС и европейското културно наследство“. Състезанията бяха предшествани от кратка презентация за ЕС и Деня на Европа.

Почти по същото време стартира празникът и в ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков". Негови възпитаници създадоха пано със символите на страните членки на ЕС на една от стените на комплекса, което ще съпътства възпитаниците му и в бъдеще. Младежите изненадаха и организаторите – наред с логото на Българското председателство, знамето на ЕС и знамената на страни членки беше изрисувано и логото на „Европа директно“ Габрово. Празникът завърши с концертна изява на танцова формация „Стил“ и музикални групи към комплекс.
Продължава...
 
Бъдещето на Job Developer
06 май 2018
6
Какъв е моят талант? В кое професионално поприще бих имал най-голям успех? Приложима ли е на практика и „подхожда“ ли ми бизнес идеята, която имам? Къде да приложим в бъдеще придобитите знания и умения?

66
 На тези и много други въпроси се опитаха да отговорят младежите и кариерните консултанти (най-близкото българско значение на Job Developer) в пилотната фаза и на заключителното събитие през април 2018 г. на проект Job Developer, по който Габровската търговско-промишлена палата работи почти 3 години.
Проектът „Job Developer“ е свързан с личностното развитие на младите хора, оценка на потенциала им за развитие на собствен бизнес, обучение и прилагане на практика от младежите, проучване на пазара за генерираните от тях идеи за малък бизнес.
17 младежи под ръководството на кариерните консултанти генерираха свои идеи за собствен микробизнес, представиха ги пред експерти и чуха техните ценни напътствия. След това всеки младеж проведе по 20 интервюта, за да се проучи търсенето на 20 вида услуги.  Във всяко интервю младежите провериха 5-те най-търсени услуги и 3-те услуги, които не интересуват гражданите, както и причините за това. Като резултат те имаме едно мащабно проучване за тези услуги. 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 24 от 63
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside