Начало  
Представяне на добри практики за подобряване условията на труд
19 май 2015
6По повод Световния ден за безопасност и култура на труда в Габрово се проведе среща на Областният съвет по условия на труд с работодатели от областта на тема: „Представяне на добри практики за подобряване условията на труд“.

6Пред участниците беше представен диск „Основни нормативни актове по безопасност и здраве при работа“, издаден от Европейския център „Европа директно. Дискът съдържа над 600 текста на международни споразумения, по които България е страна, основното европейско и национално законодателство, свързано с безопасност и здраве при работа.
По време на срещата беше представен опита на фирми, реализирали проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ - „Еко проект “, „ВАС“ ЕООД , МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ 

“Важното е бизнесът да създаде такива условия на труд, че хората да работят с вдъхновение“- подчерта Областният управител -  г-н Николай Сираков  в приветственото си слово към участниците в срещата. 
Събитието бе организирано от Европейския информационен център „Европа директно“ при ГТПП и Областна администрация на област Габрово.
Продължава...
 
Европейски информационен център Europe direct Габрово
19 февруари 2008
Image

Европейският информационен център Europe direct за Габровска област на територията на ГТТП  е услуга, която Ви помага да намерите отговорите на Вашите въпроси за ЕС. Предлага информация по всякакви въпроси, свързани с ЕС, включително и Вашите права и възможности като граждани на ЕС. Центърът дава директни отговори на общи запитвания, а ако въпросите са по-детайлни ще ви упъти към най-добрия източник на информация и съвет на европейско, национално, регионално или местно ниво.

Можете да се свържете с Европейският информационен център Europe direct по следните начини:

 Чрез телефони: 066 80 31 42
  066 80 41 83
 
Чрез следните e-mail адреси:
  Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
   Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите


Допълнителна информация може да откриете на адрес : http://ec.europa.eu/europedirect/

Безплатна телефонна линия от всяка точка на Европейския съюз

00800 6 7 8 9 10 11

 
Укрепване на вашите права
01 юли 2013

130508С нови предложения ще бъдат отстранени оставащите препятствия пред желаещите да живеят, работят и пазаруват навсякъде в ЕС.

Хората ежедневно се сблъскват с препятствия, когато се опитват да упражняват правата си на граждани на ЕС.

Комисията предлага нови мерки за справяне с тях, включително:

- удължаване на тримесечния срок, в който търсещите работа получават обезщетения за безработица от своята страна, докато си търсят работа в друга държава от ЕС;
- изясняване на правилата за стажантите, за да не бъдат експлоатирани чрез неплатен труд;
- улесняване на страните да приемат документи за самоличност и за пребиваване от друга страна от ЕС, както и на удостоверения за техническа изправност на автомобилите;
- разработване на обща карта за хората с увреждания, позволяваща им при пътувания в чужбина да се ползват от придобивките на гражданите на съответната страна (например достъп до транспорт, туризъм, култура и отдих);
- укрепване на законовите права на заподозрените или обвинените в престъпление, особено на децата и уязвимите хора;
- подобряване на правилата на ЕС за уреждане на трансгранични спорове за малки покупки, извършени онлайн или в друга страна от Съюза;
- предоставяне на онлайн инструменти на пазаруващите, за да сравняват цените на цифрови продукти в целия ЕС;
- улесняване на хората да открият кой може да реши проблемите, с които се сблъскват в друга страна от ЕС;
- даване на възможност на гражданите да гласуват на избори в техните родни страни, независимо в коя страна от ЕС живеят.

В предложенията са взети предвид мненията на граждани, получени в рамките на онлайн обществена консултация , провежданите в момента диалози с гражданите и информационната служба Europe Direct.

Комисията също така редовно публикува доклади за състоянието на основните права и равенството между половете в ЕС.

Предложенията допълват мерките, предприети през 2010 г. , за повишаване на ефективността на правата на гражданите. Тези мерки вече се прилагат.

Какво представлява европейското гражданство?

Всеки гражданин на страна от ЕС е и гражданин на Съюза. Освен правата си като граждани на своите страни, гражданите на ЕС имат и допълнителни права, гарантирани от договорите на ЕС и Хартата на основните права на ЕС .

Гражданството на ЕС дава на хората право да работят, живеят, пътуват и пазаруват навсякъде в 27-те страни членки, все едно са в собствената си страна.

Още за вашите права като гражданин на ЕС

2013 – Европейска година на гражданите

Доклад за Европейското гражданство

Видео по повод доклада за европейско гражданство

Клип Вашите права в ЕС

Източник: ЕК

 
<< Първа < Предишна 31 Следваща > Последна >>

Резултати 121 - 124 от 124
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside