Начало  
Проект RAW: Повишаване на осведомеността относно ефективното управление на отпадъците
21 юни 2022
5Габровската търговско-промишлена палата започна работа по проект RAW: Повишаване на осведомеността относно ефективното управление на отпадъците.

Проектът RAW има за цел да повиши осведомеността относно ефективното управление на отпадъците сред бизнеса и центровете за неговото развитие, агенциите за регионално развитие, местните власти, но също така и сред учителите, обучителите и наставниците в областта на професионалното образование и обучение. RAW ще насърчи симбиозата и сътрудничеството между общините и предприемачите при управлението на отпадъците.
5
В резултат от дейностите по проекта RAW, се очакват два основни резултата.

Първият ще бъде Ръководство за стратегии за кръгова икономика в бизнес средата, което ще служи като методологическо ръководство и интензивен онлайн курс под формата на казуси на професионалисти, които вече имат устойчив подход в своя бизнес.

Вторият резултат ще бъде приложение за повишаване на осведомеността за кръговата икономика. Това приложение ще бъде пряк отговор на нуждите на целевите групи. Приложението ще интегрира „таблетки на знанието“ от интензивния курс и тестове, инструмент за разработване на стратегии в подкрепа на процеса на преход и игрови инструмент за проследяване на отпечатъка, който ще показва как се отразяват действията на потребителя, например по отношение на пестенето на вода.
Продължава...
 
Летен лагер по предприемачество през юли в Боженци
20 май 2022
6Младежки лагер по основи на икономиката и бизнеса ще се проведе от 19 до 23 юли тази година в Боженци.
Участие могат да вземат ученици от 15 до 19 години от областите Габрово и Ловеч.


Лагерът дава разбиране за основните икономически принципи, европейските ценности, светът на пазарната икономика и ролята на предприемача. Участниците в него ще развият предприемачески мироглед, креативно мислене, увереност в собствените сили, умения да формират поглед за света, като място изпълнено с възможности.

6-2Учебното съдържание е разработено от Фондация Бауерзакс , популярна със създадената през 2015 г. образователна програма „Предприемачът като откривател“.
Чрез игрови ситуации участниците ще провокират своя предприемачески потенциал, ще преминат през предизвикателството да работят в екип, ще се срещнат с успешни предприемачи и хора от света на бизнеса, ще получат професионална диагностика от психолози на своя талант, както и сертификат за преминато обучение.

Лагерът ще се проведе от 19 до 23 юли 2022 г., участниците ще са настанени в къщи за гости в МАИР „Боженци“ на пълен пансион – нощувки, закуски, обяди и вечери.
Предвижда се 10 участници да бъдат от област Габрово и 10 участници – от област Ловеч.


Продължава...
 
Възможност за безплатно повишаване на квалификацията на инженерни и технически кадри
19 април 2022
6Габровска търговско-промишлена палата е партньор в проект на Техническия университет Габрово, финансиран от ЕК по програма Еразъм+.
В рамките на проект “Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене (allCUTE)” се разработва платформа и се създават подходящи материали за повишаване на квалификацията на инженерните и техническите кадри от региона.

В рамките на проекта се разработва платформа и се създават подходящи материали за повишаване на квалификацията на инженерните и техническите кадри от региона.

Предвижда се в периода края на май – началото на юни 2022 г. да се проведат безплатни пилотни обучения на една група от 6-8 техници и една група 6-8 инженери по създадените обучителни материали.

Продължителността на курсовете е 3-5 дни. Областите, които са подбрани за курсовете, са резултат на мащабно проучване в страните на партньорите за нуждите на фирмите.
Разработени са 8 курса за техници и 6 курса за инженери.

6Учебен план - съдържанието на обучението по всяка тема.

Фирмите от региона могат да  заявят интерес като попълнят Картата за интерес до 30 април 2022 г. и я изпратят на мейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите с тема обучение allCUTE.


Темите на пилотните курсове ще бъдат определени на база най-много постъпили заявки.

Източник: ГТПП/Европа директно Габрово
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 13 - 16 от 107
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside