Начало  
Кампания: „Аз мога да..., аз харесвам...“
27 май 2023
52В месеците април и май 2023 г. „ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово заедно с психолози и кариерни консултанти от ЦПЛР „Кариерно ориентиране Габрово“ проведоха серия от групови дейности с ученици от шести и седми клас от училища от област Габрово като част от кампанията „Аз мога да..., аз харесвам....“, посветена на Европейската година на уменията.

7-1Дейностите бяха насочени към формиране на преносими умения, основополагащи за личностното и кариерното развитие на младата личност, които са все по-търсени и от работодателите. Кариерните консултанти обсъдиха с учениците на какво следва да обърнат внимание при избора на бъдеща професия - реализация, условия на труд, възможност за развитие, икономически фактори и др.
С различни методи - дискусии по тематични филми, работа по казуси, ролеви игри и други у учениците бяха развивани умения за комуникация, за планиране и управление на задачите и свободното време, умения за вземане на решение и др. Те на практика им показаха какво означават тези умения. След всяка игра участниците заедно обсъждаха резултатите.

Една от групите седмокласници посети „Мехатроника АД Габрово, запозна се с производствения процес, очакванията на работодателите към работниците и служителите и притежаваните от тях професионални и личностни умения.

В проведените 11 срещи се включиха 161 ученици от три общини на Габровска област и 7 училища - ОУ "Христо Ботев" Габрово, ОУ "Неофит Рилски" Габрово, ОУ „Иван Вазов“ Габрово, ОУ "Св. Солунски братя" с. Крамолин, ОУ "Проф. П. Н. Райков" гр. Трявна, ОУ "Христо Ботев" с. Добромирка, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. П. Славейков.

Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
 7-17-1
 
 
„Кухнята на Европа“ в Тетевен
27 май 2023
5По случай Деня на Европа на 10 май в гр. Тетевен се проведе кулинарното състезание „КУХНЯТА НА ЕВРОПА“.

В инициативата се включиха отбори от НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен, ПГ по СЕУ – гр. Тетевен, СУ "Георги Бенковски" - гр. Тетевен, ОУ „Васил Левски“ - с. Голям извор, ОУ „Васил Априлов“ – с. Градежница.
Участниците имаха отлична предварителна подготовка и всеки екип си беше избрал един кулинарен регион. На постери 62бяха представени характерните храни за Средиземноморието, за Италия, Испания, Германия, Франция, за балканските страни. Отборите се включиха и в кулинарната изложба с по две предварително приготвени ястия от избрания регион. Всеки отбор представи своите ястия и отбеляза за коя част на Европа са характерни, как са приготвени и какви съставки са използвани.
По време на събитието беше изработена апликация от подправки и представени характерните за тетевенската кухня подправки. Учениците трябваше да ги разпознаят по миризмата и по вида. Най-много ги затрудни салвията.
62В играта Европейски кулинарни региони състезателите трябваше да залепят на картата на Европа снимки на характерните за съответния регион храни. Всички се справиха отлично. В края на събитието отборите аранжираха по едно плато с предоставените им различни видове храни.
Водещи на събитието бяха директорът на ЦПЛР - Тетевен - Цеца Цакова и началникът на отдел „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“ – Камелия Кънчева, а сред присъстващите бяха Галина Михнева - ръководител на Европа директно Габрово и Мариела Петрова - изпълнителен директор на РСО „Централна Стара планина“.
Всички участници получиха предметни награди, а всяко училище - грамота за участие.
Събитието се организира в партньорство с Община Тетевен, ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово и РСО „Централна Стара планина“ и е посветено и на Европейската година на уменията.

Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
6262
 
Дни на креативното мислене
25 април 2023
5-2Дни на креативното мислене се проведоха на 20 и 21 април 2023 г. в Габрово. Събитието беше посветено на Европейската година на уменията.

3D принтер, роботи, електронни схеми, създаване на компютърни игри - това бяха основните места, където участниците - ученици от 6 и 7 клас, можеха да видят много нови, забавни и интересни неща в СТЕМ центъра на ПТГ "Д-р Никола Василиади" Габрово. 5-1

На тяхно разположение бяха членове на различните клубове от гимназията, които увлекателно разказваха как, докато се забавляват, навлизат в дебрите на науката и техниката.

В края на визитата си почти всеки участник си тръгна с подарък - паяк, пъзел, футболна топка и много други видове предмети, след като е видял на практика как се изработват от 3D принтера.

Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
455
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 13 - 16 от 124
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside