Начало arrow Архив на новините arrow Октомври 2009 arrow Egnos Open Service - услуга със свободен достъп за граждани и предприятия  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Egnos Open Service - услуга със свободен достъп за граждани и предприятия Печат
24 октомври 2009

5Европейската комисия обяви официалното начало на действие на EGNOS — Европейската геостационарна система за навигационно покритие — с нейната общодостъпна услуга (Open Service), която се предоставя безплатно на предприятията и гражданите.

EGNOS е първият принос на Европа към навигацията чрез спътник и предвестник на Galileo — глобалната спътникова навигационна система, разработвана от Европейския съюз. Европейските предприятия и граждани могат да извлекат голяма полза от EGNOS. Тя може да поддържа нови приложения в много различни сектори като селско стопанство, например за разпръскване на торове с висока точност, или транспорт — за автоматично събиране на пътни такси или за системи за застраховане от вида „плащане при ползване“. EGNOS може да поддържа и много по-прецизни персонални навигационни услуги за общи и специфични нужди, като например системи за водене на хора с нарушено зрение. Научете повече.

Източник: Представителство на ЕК

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside