Начало arrow Архив на новините arrow Октомври 2009 arrow Европейска танцова програма отпуска стипендии за млади професионалисти  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Европейска танцова програма отпуска стипендии за млади професионалисти Печат
06 октомври 2009

53В рамките на фестивала ImPulsTanz всяка година във Виена се провежда петседмичната стипендиантска програма за танци danceWEB-Europe.

Програмата дава възможност на 65 млади професионални танцьори и хореографи предимно от Европа да участват в интензивно интернационално обучение.
Свободният обмен на идеи от различни култури и страни и възможността младите артисти да ориентират кариерата си е в основата на международната програма. DanceWEB-Europe съществува от 1996 г. и досега в нея са участвали 440 танцови професионалисти.
Програмата включва индивидуални занимания с преподавател, участие в изследователски проекти и технически семинари. Стипендията покрива не само обучението, но и разноските по настаняването.
Тя се осигурява от програма Култура 2000 на Европейския съюз и австрийски фондации. Номинираните обаче трябва да намерят и местно финансиране за част от разноските си, като за спонсори не се допускат частни лица.
За участие в danceWEB-Europe могат да кандидатстват танцьори и хореографи от европейски страни на възраст между 22 и 28 години. Няколко бройки са запазени и за участници от страни извън европейския континент.
Всички кандидати обаче трябва да владеят много добре английски, тъй като това е работният език на програмата.

Крайният срок за кандидатстване за стипендията е 15 декември 2009 г.

Желаещите трябва да изпратят автобиография, скорошни снимки (една портретна и три танцови) и най-малко три препоръчителни писма. Към задължителните документи могат да бъдат прибавени брошури, сертификати и др.

За повече информация и апликационната форма посетете интернет страницата на програмата.

Източник: http://www.dnevnik.bg/evropa

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside