Начало arrow Новини arrow Ден на здравословното хранене и спорта  
Ден на здравословното хранене и спорта Печат
23 ноември 2023
7-1160 ученици от 16 училища от 4-те общини на област Габрово участваха в Деня на здравословното хранене и спорта.

Това е тринадесето поредно издание на инициативата, която насърчава здравословния начин на живот сред подрастващите. Спортна зала “Орловец“ в Габрово за два часа беше изпълнена от възгласите на участниците, които се състезаваха в спортните игри, а техните съотборници упорито работеха върху решаването на нелеките задачи, включени в образователните игри.
7-2Те трябваше да се потрудят, за да могат да създадат здравословен обяд за дете на 11-12 г. от представените им продукти. Участниците решаваха колко от тези продукти влизат в тяхната порция и колко калории има в тях. След времето, когато състезателите трябваше да проявят съобразителност, да умеят добре да пресмятат, дойде време и на последната игра, където децата трябваше да развихрят своята фантазия и да създадат пано „Плодородна есен“, в което да представят плодородието и красотата на есента.
Денят на здравословното хранене и спорта беше открит от Областния управител Мария Башева. „Днес, Вие скъпи ученици, ще се състезавате, забавлявате и ще натрупате много нови знания по темата за здравословното хранене. Запомнете всичко научено, споделяйте го със съучениците си, със семейството си, с приятели, за да достигне до повече хора. Желая Ви да сте здрави, отговорни, да се състезавате и забавлявате!“, каза в приветствието си Областният управител.
Началника на РУО Габрово Юлия Влаева награди победителите. Всяко дете и отбор получи подарък, а победителите – индивидуални награди и грамоти.
Победител в спортните игри е отборът на ОУ „Св. Св. „Кирил и Методий“ Габрово, а в образователните игри – СУ „Васил Левски“ Севлиево.
ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово беше основният организатор съвместно с Областна администрация, Регионално управление на образованието, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“ и Община Габрово.

Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
7-3
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside