Начало arrow Новини arrow „ImagineEU“ - конкурс за видеоклипове за ученици в средните училища  
„ImagineEU“ - конкурс за видеоклипове за ученици в средните училища Печат
26 октомври 2023
5-1Европейската комисия отправи покана за подаване на кандидатури за „ImagineEU“ - видео-конкурс за ученици от последните две години на средното образование.

Европейските средношколци се приканват да създадат и споделят видеоматериали с времетраене до 3 минути на тема как Европа да се превърне в по-добро място за живеене.
Клиповете трябва да представят идеите на учениците за промени, които имат потенциал да подобрят качеството на живот в техните общности.

Видеоматериалите трябва да бъдат изработени от ученически екипи с до седем ученици от едно и също училище, работещи под наставничеството на един или двама учители.

В следващия етап на конкурса допуснатите видеоматериали ще бъдат публикувани на уебсайта на конкурса , където зрителите ще бъдат могат да гласуват за тях.
5-2
След гласуването от публиката, жури ще оцени най-добрите видеоматериали и ще определи победителите – три ученически екипи. Те ще получат възможност да участват в двудневна учебна визита в Брюксел, чрез която ще могат да посетят европейските институции, да се запознаят с тяхната работа и да научат повече за ЕС.
Крайният срок за изпращане на видеоматериали е 13 декември 2023 г.

Онлайн гласуването ще започне на 20 декември 2023 г. и ще приключи на 28 януари 2024 г. Подробните условия на конкурса и процедурата за кандидатстване са достъпни на уебсайта на “ImagineEU” .

Конкурсът „ImagineEU“ е част от Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) и има за цел да даде възможност на младите граждани да играят активна роля и да влияят ефективно върху политиките на ЕС. Конкурсът допълва пакета от образователни материали „Демокрацията в ЕС в действие - изразете мнението си чрез ЕГИ“, който предоставя на учениците знания и умения да бъдат активни европейски граждани.

Източник: Представителство на ЕК в България
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside