Начало arrow Новини arrow Фотоконкурс „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“  
Фотоконкурс „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“ Печат
25 ноември 2022
5Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви фотоконкурс на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“.
Фотоконкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г., включително.


Идеята на инициативата е граждани от цялата страна да открият и да покажат със снимки проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“, с които се обновяват и модернизират градовете с европейски инвестиции. Така ще бъде предизвикван и възстановен интересът към различните региони в страната в контекста на подготовката и стартирането на новата Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 година.
Снимките трябва да показват как чрез финансирането от ОПРР Вашият град се е променил, защо се гордеете с него и го подкрепяте, за да има по-добро бъдеще и европейско развитие.

4Фотосите могат да включват обновени обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, обновените паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.
Големината на снимките трябва да е между 2 MB и 6 MB.

Всички желаещи да участват във фотоконкурса трябва да изпратят фотоси на обектите на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите придружени с име на автора, телефон за връзка и кратка информация с какво го впечатлява този проект и с какво допринася за развитието на града.
Участниците трябва да попълнят и декларация, че са автори на снимковия материал и дават съгласие за популяризирането им в събитията на УО на ОПРР и МРРБ.
Конкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г., включително.

До 10 декември 2022 г., жури в състав служители на министерството, включително на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“, която е Управляващ орган на ОПРР, както и дизайнери ще определят най-добрите творби, които ще бъдат отличени и наградени по време на Годишното информационно събитие на програмата. Тогава ще бъде връчена една голяма награда и призове за победителите за всеки един от 6-те региона за планиране в страната, както и поощрителни награди, подходящи за спорт и свободно време.

Най-добрите снимки ще бъдат включени във фотоизложба по време на Годишното информационно събитие и популяризирани чрез новия сайт на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и в офисите на Управляващия орган на ОПРР.
Кампанията за подбор и награждаване на най-добрите снимки с обновени обекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се организира за втори път.

Източник:
Министерски съвет
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside