Начало arrow Текущи покани arrow Започна образователната екологична инициатива Зелена олимпиада 2022  
Започна образователната екологична инициатива Зелена олимпиада 2022 Печат
28 септември 2022
4Започна образователната екологична инициатива „Зелена олимпиада“, която се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Инициативата е насочена към ученици от 1-ви до 12-и клас и всяка година в нея се включват над 5000 деца и младежи. В специално създадената онлайн платформа https://zelenaolimpiada.com/ участниците могат да се регистрират и да проверят своите знания за природата и нейното опазване, като отговарят на въпроси.
Последният въпрос е отворен – необходимо е да се напише кратко есе по зададена тема (въздух, води, отпадъци, флора и фауна, климат и т.н.).

4-3Проектът на „Академика БГ“, традиционно подкрепян от МОСВ, е насочен към повишаване знанията на учениците за опазване на околната среда и има за цел да допринесе за изграждане на екологична култура. Зелената олимпиада възпитава сред децата и младежите грижа към природата, а състезателният й характер ги стимулира да търсят информация за това.
Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина.
От трите възрастови групи – начален, среден и горен курс, се излъчва по един победител, като тази година наградите са три таблета.

Регистрацията и решаването на тест са достъпни до 04.11.2022 г. включително.
Резултатите ще бъдат обявени на сайта на МОСВ, в сайта на Зелената олимпиада и в нейната фейсбук страница.

Източник: МОСВ
4-14-2
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside