Начало arrow Новини arrow Лагер „Предприемачът като откривател“ в Боженци  
Лагер „Предприемачът като откривател“ в Боженци Печат
27 юли 2022
5В село Боженци лагерът „Предприемачът като откривател“ събра заедно младежи на Габровска и Ловешка област, Казанлък и Бургас в едно незабравимо приключение, в което с интересни интерактивни методи на обучение, те научиха основните икономически принципи, потопиха се в света на икономиката и се запознаха с ролята на предприемача.

В рамките на 5 дни участниците развиваха креативно мислене, разрешаваха казуси, участваха в игровизирани занимания, изпълняваха самостоятелно задачи и предизвикателства, работиха в екип.
7Те станаха по-уверени в собствените си сили, срещнаха се с успешни хора от бизнеса. Младежите имаха упражнение сред природата – Биомимикрия, както и специално организирана кино вечер.

С любезното съдействие на Архитектурно-историческия резерват „Боженци“ посетиха музейните обекти и къщата на Миню Попа – търговец на восък, вълна и ножарски стоки, лихвар, известен със своята пестеливост, но и с щедрото си дарителство, един от основните герои на габровските шеги. Посещението беше напълно в темата, която трябваше да обсъждат - видовете разходи, видовете печалби и функциите на печалбите и загубите.
В края на лагера участниците получиха и сертификат за преминатото обучение, което се води от ментори с богат опит и мотивация от Фондация „Бауерзакс“. Гост на събитието беше и икономистът Георги Стоев.

Екипът на летния лагер „Предприемачът като откривател“ благодари на спонсорите на събитието - фирмите „Принц“ ЕООД и AMK ЕООД Габрово.

Източник: Европа директно - Габрово

7 7-2

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside