Начало arrow Новини arrow Втора международна среща по проект AllCUTE  
Втора международна среща по проект AllCUTE Печат
13 ноември 2021
7В края на октомври партньорите по проекта Allcute се събраха отново, за да участват във втората транснационална среща в Ниш, Сърбия.

Координатор на проекта е Техническият университет Габрово, а Габровската търговско-промишлена палата е партньор. Участват още Тракия икономическа зона от България, университети и палати от Гърция, Сърбия, Полша.
По време на срещата координаторът обобщи постигнатото през първата година на проекта и очерта следващите стъпки, необходими за разработването на учебните материали и платформата ALC.
7-1Обсъдени бяха първите разработени учебни материали за допълнителна квалификация на инженери и техници от секторите машиностроене и мехатроника, както и обратната връзка на бъдещите потребители на тези материали. Всеки от партньорите представи как и по какъв канал е разпространил резултатите от проекта до момента и представи план за бъдещи дейности по разпространение.

Партньорството беше укрепено чрез сключването на споразумение за сътрудничество между Сръбската търговска камара, Ниш, от една страна, и Клъстер Тракия икономическа зона и Регионална търговска камара, Гданск, от друга.

Партньорите посетиха и Научно-технологичния парк (НТП) в Ниш. Директорът му показа направеното до момента, направи презентация за идеята, целите, дейностите и постигнатите резултати от парка, създаден в сътрудничество на държавата, общината, университета в Ниш. НТП в Ниш работи като инкубатор, повече от половината площи, предназначени за стартиращи фирми, са заети. Фирмите се радват на голяма подкрепа, на разположение са и лабораториите на университетета, разположени само на 200-300 м. от парка. За по-малко от година постигнатите резултати са впечатляващи.

Източник: Европа директно - Габрово/ГТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside