Начало arrow Новини arrow Пилотно обучение през платформата, създадена по проект Career 4.0  
Пилотно обучение през платформата, създадена по проект Career 4.0 Печат
13 ноември 2021
6
Ученици от 8 клас на ПТГ "Д-р Никола Василиади" Габрово (специалност Приложно програмиране) проведоха пилотно обучение през създадената по проект Career 4.0 платформа .

Габровската търговско-промишлена палата е партньор за България по този проект. Водеща организация е Институтът за трудово-правни науки в Бохум, Германия.
Платформата е многоезична, организирана по иновативен начин, дава широки възможности, както за получаване на знания по предприемачество, така и за оценка на предприемаческия талант на участниците. Цялото обучение - и за работа с платформата, и за придобиване на определени знания и умения, се извърши онлайн. То ще помогне на участниците, както за усвояване на знанията по предприемачество - предмет, който изучават в момента, така и за по-добро познаване на приложните софтуерни решения, към разработването на които са се насочили.

Учениците бяха подпомагани от ментори – от Центъра за кариерно ориентиране в Габрово,  Пенка Пенева от ПТГ "Д-р Н. Василиади", Галина Михнева от ГТПП.  Самите те преди това преминаха през обучение за използване на платформата.

През 2022 г. се планира да се проведе летен лагер  ученици от гимназиите от Габровска и Ловешка област.

Източник: Европа директно - Габрово/ГТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside