Начало  
Студентска научна сесия в Габрово Печат
13 ноември 2021
5-1Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 15 октомври 2021 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2021 г.

Студентите докладваха в три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки. Сесията се проведе хибридно – присъствено и онлайн. Темите на докладите бяха много интересни и с практическа насоченост.

Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти и награди от ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при ГТПП и Териториалната организация на НТС в Габрово.

5-2Първите три места в секция „Електротехника и електроника“ се заеха от: Юлиан Димитров Радев, специалност: „Компютърна техника и технологии“ с доклад на тема: „Система за контрол на достъпа чрез анализ на пръстови отпечатъци“. Студентът Светлозар Владков Косев от специалност: „Компютърни системи  и технологии“ се класира на второ място с разработката: „Изграждане и мигриране към локална сървърна инфраструктура с HPE и WINDOWS SERVER“. Третото място се зае от Александър Цветанов Дянков, студент от специалност: “Електроника“ с доклад на тема: „Измерване и обработка на информацията чрез приложен софтуер“.

Изключително интересни доклади бяха представени и в секция „Машиностроене и уредостроене“. Двама студенти от специалност „Компютърен дизайн в индустрията“ заеха първо място с доклад в съавторство на тема: „Дизайн на очила за смесена реалност“. Докладът „Проектиране на хидравличен редукционен клапан“, разработен от Панчо Николов Настев от катедра „Енергийна техника“, беше класиран на второ място. Трета награда за доклада на тема: „Експериментално изследване силата на триене в пневматичен безпрътов цилиндър“ получи инж. Дочо Светлозаров Димитров, студент от катедра „Енергийна техника“.


5-3В секция „Социални и стопански науки“ първите три места се заеха от: Галя Ангелова Христова от специалност „Социални дейности“, с доклад на тема:„Съвременен прочит на приложното поле на социалната медицина в България“; Никол Василева от специалност: „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“, с доклад на тема: „Мониторинг на повърхностните води в региона на град Габрово“. Вероника Пламенова Петрова от специалност „Социални дейности“ зае трето място с доклад на тема: „Промоция на здравето – рискови фактори, предпоставки,здравна мотивация и комплексни програми за промоция на здраве“.

Студентката Илина Глутникова от специалност „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“ стана носител на специалната европейска награда с доклад на тема: ”Последици от внедряването на кръгова икономика“.
Организатори са Технически университет Габрово,  ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово към Габровска търговско-промишлена палата- за 13-та поредна година, Териториалната организация на Федерацията на научно-техническите съюзи.
 
Източник: Европа директно - Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside