Начало arrow Новини arrow Габровската търговско-промишлена палата стана на 30 години  
Габровската търговско-промишлена палата стана на 30 години Печат
11 октомври 2021
7Със серия от събития на 29 и 30 септември Габровската търговско-промишлена палата отбеляза своята 30 годишнина.

Освен тържеството послучай годишнината, се проведе Съвет на председателите, семинар по ЗБУТ, Регионален форум „Индустрия 4.0 – възможности и предизвикателства“.
На тържеството ГТПП отчете накратко приноса си за развитието и обслужването на бизнеса в региона. Наградени бяха институции, организации, фирми и бизнесмени, които имат най-голям принос за това.
ГТПП е основана на 30 септември 1991 г. Инициатор и двигател на учредяването е Тодор Петров, който става главен секретар, а за председател е избран Пенчо Христов.
За 30 години ГТПП постигна много. Започнала дейността си по съвместителство в офиса на инициатора за създаването й, тя успя да изгради с доброволния труд и дарения на над 40 фирми от областта собствен дом, където са създадени всички възможности за работа.
Палатата извършва годишно над 2000 услуги на фирми и граждани. Обслужва външнотърговската дейност на фирмите от Габровска област, извършва преводи и легализации на всички видове документи. Провеждат се краткосрочни обучения за заети лица, обучения за придобиване на професионална квалификация на безработни чрез клона на НЦПО. От създаването на клона са обучени над 1000 курсисти по различни професии.
През последните 15 години успешно са изпълнени 15 проекта по програма Еразъм+ и Леонардо да Винчи и още 10 по вътрешни и други международни програми. В резултат, в сътрудничество с Министерство на образованието и науката беше въведена в България професията „мехатроник“. От 2008 г. досега ГТПП е домакин на Европейския център Европа директно Габрово.
7-2Във всички свои дейности ГТПП работи с множество партньори. Има сключени над 20 партньорски споразумения. ГТПП обединява усилията на всички, за постигане на значителните успехи на областта.
Палатата е получила редица награди и признания. Част от тях са:
- Бронзова статуетка Хермес на БТПП за принос в развитието на бизнеса в региона и палатската система;
- Златен "Хирон" на община Габрово за принос в развитието на Габрово;
- Годишна награда на МОН за принос в развитието на сектора за учене на възрастни в категория „Социален партньор“.
Във връзка с годишнината Габровската търговско-промишлена палата беше удостоена с Почетен диплом и медал от Българска търговско-промишлена палата.

Снимки от събитието


Източник: Европа директно - Габрово/ГТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside