Начало arrow Архив на новините arrow Януари 2009 arrow Сдруженията на общини ще бъдат бенефициенти по ОП "Околна среда"  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Сдруженията на общини ще бъдат бенефициенти по ОП "Околна среда" Печат
23 януари 2009

Сдруженията на общини, създадени с цел управление на отпадъците, и/или общините в регионите, определени в съответствие с Националната програма за управление на дейностите по отпадъците, също ще бъдат конкретни бенефициенти на безвъзмездна помощ по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”. Това реши правителството с допълнение в ПМС №121/2007 за определяне на реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми, съфинансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, и по програма ФАР на Европейския съюз.
 
obshtinaВ Националната програма за управление на дейностите по отпадъците са идентифицирани регионите, чиито депа следва да бъдат изградени, броят на регионалните депа, които трябва да бъдат изградени, както и общините, включени в тези региони. Проектните предложения на тези общини (сдружения на общини) не се конкурират с проектните предложения на други лица при кандидатстване по процедури по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и поради това за тях е неприложима процедурата на конкурентен подбор съгласно действащите разпоредби на постановлението.
 
С приетото допълнение се гарантира обявяването на процедури за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и се дава възможност за ефективно управление и усвояване на средствата, определени за приоритетна ос 2 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци”.

Източник:  http://www.government.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside