Начало arrow Новини arrow Европа в моя град: промяната в Троян  
Европа в моя град: промяната в Троян Печат
21 октомври 2020
7-1Ученици от ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски", СУ "Васил Левски", СУ "Св. Климент Охридски" в град Троян и СУ "Васил Левски", с. Черни Осъм взеха участие в инициативата „Европа в моя град: промяната в Троян“, която се проведе на 14 октомври 2020 г., празника на град Троян.

8-1Участниците трябваше да открият 3 от обектите, реновирани с европейски средства, да си направят селфи пред тях, а на срещата да представят какво са научили за тях. Представянето на отборите беше много атрактивно. Върнахме се във времето и научихме много за Народно читалище "Наука -1870", за дейността на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, а самото събитие се провеждаше в един от обектите - залата на Инфор-мационно-културния център. Отборите дадоха и своите идеи за нови обекти, които да се изградят с европейски средства в Община Троян. В дискусията активно участие взе и зам. кметът на Троян г-жа Розалина Русенова. Тя връчи и наградата на победителите – отбора на СУ "Васил Левски", с. Черни Осъм.
Оспорвана надпревара се разгоря във фейсбук във втората част на състезанието – наградата на публиката за най-добро селфи. С много малка преднина спечели снимката на отбор "Любимците" от СУ "Васил Левски", гр. Троян - прекрасно селфи на Ралица, Мариян, Станислава и Младен, направено с много обич пред обновената с европейски средства сграда на Народно читалище "Наука -1870", гр. Троян. Снимката им успя да събере най-много харесвания до крайния срок за гласуване. До последните минути те бяха следвани от селфито на момчетата от групата по "Приложна физика и фотография" при ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски"-гр. Троян Това бе причината журито да присъди поощрителна награда за селфито на Максим, Мартин, Павлин и Мартин от ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски"-гр. Троян. Тяхното селфи е заснето пред сградата на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, изградена с европейски средства по ОП "Региони в растеж".
 Организаторите „Европа директно“ Габрово, РСО „Централна Стара планина“, Областен информационен център – Габрово и Община Троян благодарят за активността на публиката и участието на прекрасните младежи от Троян!

Източник: Европа директно Габрово
8-2 8-3
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside