Начало arrow Новини arrow Безплатни онлайн курсове за безработни младежи  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Безплатни онлайн курсове за безработни младежи Печат
18 юни 2020
5Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) стартира платформа за онлайн обучение на нискоквалифицирани, неучещи и неработещи млади хора до 29 г. възраст.

Платформата е изготвена от международен екип от експерти и ментори с дългогодишен опит в младежкото образование. Обучителните курсове са разделени на две основни категории:

Курс „Базови умения“ е предназначен за нискоквалифицирани младежи, които не са завършили гимназия, но са решени да се обучават и да се квалифицират. Фокусът на обучението е върху изграждане на базови умения за подготовка на автобиография, съвети за участие в интервю за работа, междуличностна комуникация с колегите и други комуникационните умения, изключително важни за всяка работна позиция.

Курс „Агро-професионални умения“ е предимно предназначен за младежи поне със средно образование и интерес към предприемачеството. Във фокусът на обучението са иновациите и технологиите в селскостопанския сектор, както и предприемачески инициативи за стартиране на собствен бизнес.

Курсовете са напълно безплатни и са на български език. Изисква се само регистрация в платформата www.eneet-elearning.eu .
Накратко стъпките за онлайн обучението са следните:
- Регистрация в системата посредством е-мейл;
- Избор на ниво на курса: начинаещи, напреднали или професионалисти;
- Всеки курс се състои от няколко Модула, а модулите от няколко Уроци;
- Уроците (лекции, видеа, линкове, др.) могат да се четат директно в системата или да се свалят като .pdf файл;
- След всеки Модул, следва Тест от няколко въпроса (при грешни отговори на теста, системата дава опция за започване на теста наново);
- Завършване на курса: 100% верни отговори на всички Тестове + попълване на "Въпросника за оценка на курса";
- Издаване на Сертификат: системата автоматично генерира Сертификат с името на курсиста, подпис и печат. Сертификатът може да се свали като .pdf файл или да се принтира веднага!

Преминалите поне едно ниво на обучение, ще бъдат поканени да се включат в международен конкурс за разработване на Start-up бизнес, и екипа на АБЧО ще им предостави професионална подкрепа при разписването на бизнес идеята.
Обучителните курсове са разработени в рамките на проект „eNEET Rural: Насърчаване на предприемачеството и подобряване уменията на незаети и неквалифицирани младежи от малките общини“, финансиран от ЕИП и Норвежкият грант за младежка заетост. Проектът се изпълнява от АБЧО в партньорство с организации от Словения, Италия, Испания, Румъния, Унгария и Норвегия.

Източник: https://www.eeagrants.bg
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside