Начало arrow Текущи покани arrow "Иди, учи и се върни”: Стипендии за образование в чужбина  
"Иди, учи и се върни”: Стипендии за образование в чужбина Печат
11 май 2020
6Стипендии по 10 000 лева помагат на българи да заминат в чужбина

Фонд за стипендии на Тук-Там "Иди, учи и се върни” подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си с магистратура в чуждестранен университет и след това да донесат наученото обратно и да се реализират в България.

Кандидатстването за четирите стипендии от 10 хиляди лева стартира онлайн и ще продължи до 5-и юни.

 
6През 2020 г. бъдещите стипендианти имат възможност да кандидатстват за 2 конкурса едновременно: за общите стипендии на Неделя и Тук-Там, които са отворени за кандидати от всички специалности, както и за една от двете специализирани стипендии. Стипендията на Playtech и Тук-Там е за кандидати от сферите на технологии, компютърни науки, информатика, софтуерно инженерство, изкуствен интелект и др. Стипендията осигурена от PostScriptum и Тук-Там е ориентирана към устойчиво развитие, зелен мениджмънт и финанси, климатични промени, социално предприемачество и иновации, корпоративна социална отговорност.
Членовете на експертното жури на “Иди, учи и се върни” са изправени пред труден избор и споделят, че в бъдещите стипендианти ще търсят “страст и амбиция”, “критично мислене към постоянно променящата се околна среда”, “креативност и инициативност', “умението да забелязват проблемите около себе си и да знаят, че зад всеки проблем някъде там има решение”.
Смятат, че стипендиантите трябва да са “наясно с това какво искат”, "уверени в себе си и да не си поставят сами границите”, “адаптивни, с устойчива ценностна система и упорити”, "личности с ярка индивидуалност, които ще са граждани на света, но винаги ще бъдат българи”.
 
За да вземат участие в конкурса кандидатите трябва да отговарят на следните условия:
- Българско гражданство
- Бакалавърска или магистърска степен, придобита между 01.01.2015 г. и 31.07.2020 г.;
- Стартиран процес за кандидатстване в магистърска програма в чуждестранен университет;
- Високо ниво на владеене (B2) на езика, на който ще се провежда обучението.

Създаден през 2016 г., Фонд за стипендии "Иди, учи и се върни” е предоставил 123 200 лева на 17 стипендианти като средствата за стипендиите се събират целогодишно и изцяло от дарения от над 290 дарители. Фондът е дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, залагаща на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструменти за развитието на страната

Източник: www.ngobg.info
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside