Начало arrow Новини arrow 22 процедури за набиране на проектни предложения ще бъдат обявени през 2020 г.  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
22 процедури за набиране на проектни предложения ще бъдат обявени през 2020 г. Печат
25 ноември 2019
322 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 315 млн. лева ще бъдат обявени през следващата година по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Това стана ясно по време на заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС (СКУСЕС) към Министерския съвет, на което бяха разгледани индикативните годишни работни програми за 2020 г. Към края на октомври нивото на договаряне е над 78% от бюджетите на програмите, а  плащанията към бенефициентите са над 38%.
„Този напредък може да се окачестви като добър, но не трябва да губим темпото, а да го ускорим, за да се поздравим с успешно изпълнение в края на периода. Следващите шест месеца са изключително важни за това какво и как ще представим и договорим с Европейската Комисия. Наложително е да се търси допълване на интервенциите между програмите за постигане на цялостен ефект“. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев в рамките на председателствано от него заседание на СКУСЕС.
3„Влизаме в интензивен период на подготовката за следващия програмен период, като вече са приети националните документи, които дават рамката на програмирането. До края на март следващата година трябва да сме готови с първите варианти на програмите и Споразумението за партньорство“, допълни още Дончев.
Обсъдените проекти на индикативни годишни работни програми на Управляващите органи са налични в публичния модул на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС .
Окончателните варианти ще бъдат публикувани след официалното им одобрение от Комитетите за наблюдение на съответните програми.

Източник: www.eufunds.bg
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside