Начало  
Студентска научна сесия в ТУ Габрово Печат
23 октомври 2019
7-2Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 18 октомври 2019 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2019 г.

 7В три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ 80 участници изнесоха 64 доклада. Тенденцията от миналата година продължава -  на по-голяма част от докладите са насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление.  
Студентската научна сесия  беше открита от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.
Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти от ТУ, а първенците – награди от „Европа директно“ Габрово.
На първо място в направление „Електротехника и електроника“  беше класиран докладът „Разработване на компютърна игра RoboFender“, разработен от Радостин Лефтеров и Цветислава Лавчиева. Наградата в направление „Машиностроене и уредостроене“ отиде у Здравко Енев за „Проектиране на велосипед за физиотерапевтични процедури“, а в областта на стопанските и социални науки – у Миглена Томова за доклада „Българската емиграция – актуално състояние и причини“.
Цветелина Рачева е носител на специалната награда на Европейския информационен център „Европа директно“ към Габровската търговско-промишлена палата за доклад, посветен на Индустрия 4.0.
Тази година в сесията участваха и ученици от ПГИ „Рачо Стоянов“ гр. Дряново.
Специална награда за най-добро представяне получи ученикът Теодор Вълев.
За единадесета година Европейски център „Европа директно” към Габровска търговско-промишлена палата е съорганизатор на сесията.
 
Снимки от събитието

Източник: Европа директно Габрово
77
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside