Начало arrow Архив на новините arrow Ноември 2008 arrow “Няма криза?” – темата на следващия карнавал в Габрово  
“Няма криза?” – темата на следващия карнавал в Габрово Печат
12 ноември 2008
 И тази година по традиция на 11 ноември (единадесети месец), от 11часа и 11 минути в Габрово, както в много други европейски градове, беше дадено началото на петото годишно време – карнавалното. Организаторите Община Габрово, Дом на хумора и сатирата Габрово и Европейски информационен център Европа директно Габрово посветиха тази проява на Европейската година на междукултурния диалог.
В откриването взеха участие от най-малките – децата от детска градина “Мики маус” Габрово до най-големите – представители на дневен център за стари хора в Габрово. Гости бяха карнавалните принцове Жан Мари-Хеймън – зам председател на Карнавалната асоциация и председател на сдружение “Едно карнавално сърце за Габрово” и принц Енрико – принц на Ааалст, Белгия и Европа.
Габровският карнавален химн беше в изпълнение на Радослав Талев, а химна на карнавала в Аалст – от принц Енрико. Децата от детски театър “Смехурко” представиха “как се пише по габровски стратегия за развитие на образованието” – може без половината букви от азбуката, но в никакъв случай без цифрите – габровецът трябва да може да си прави сметка. Този път традиционното рязане на опашката на габровската котка не се състоя в обичайния си вид. Това право предоставихме на децата върху голямата торта-подарък от Европейския информационен център Европа директно – Габрово.
 По необичаен начин започна и правенето на карнавалните костюми – рисуване на домино със завързани очи. Децата показаха, че на габровеца не му трябва кой знае какво, за да си направи карнавален грим – само една паница с брашно. Участниците  решиха да поизпросят повече пари за карнавала от кмета на града. Обявена беше официално и темата на следващия карнавал  “Няма криза?”.
В своето изпълнение малкият принц-карнавал на Габрово Рафаел Швамбергер съвсем не отстъпи на другите принцове. Тържеството завърши с танци и официални награди от карнавалните принцове за кмета на града Томислав Дончев, дългогодишния сценарист на карнавала Слави Бонев и други.
Карнавалният сезон започна. Гответе се.
ДА ЖИВЕЕ КАРНАВАЛЪТ!   Вижте още.... 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside