Начало arrow Новини arrow Подписани са два договора, свързани с мерки за интернационализация на малките и средни предприятия  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Подписани са два договора, свързани с мерки за интернационализация на малките и средни предприятия Печат
20 юли 2019
3-1На 28 юни 2019 г., на  Смилена Костова, и.д. главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ и Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) подписаха два административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура BG16RFOP002-2.052 „Реализация на мерки за интернационализация на българските малки и средни предприятия чрез подкрепа дейността на ИАНМСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г.

Общият размер на предоставената помощ по сключените административни договори, възлиза на 6 242 000 лв., като
- по проект „Участие на МСП на международни панаири, изложби и конференции в страната и в чужбина“ предоставената сума е в размер на 4 142 000 лв., а
- по проект „Подкрепа на интернационали-зацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи“ предоставената сума е 2 100 000 лв.

Основната цел е да се осигури  по-голяма устойчивост на постигнатите досега резултати, както и подобряване на бизнес средата чрез подпомагане на  индивидуалните участия на МСП в специализирани международни панаири и изложби в страната; организиране, провеждане и участие в специализирани конференции, в търговски мисии в чужбина, както и чрез организиране на бизнес форуми, контактни борси, конференции и други нетуъркинг събития с двустранни срещи между български и чуждестранни фирми в страната.

3-2Сред допустимите за финансиране дейности са и тези, свързани с разработването на софтуер и създаване на интернет платформа за онлайн регистрация и мачмейкинг във връзка с дейностите по организиране на бизнес форуми, контактни борси, конференции и др., както и консултантски услуги за подготовка и разработване на документация за предвидените по проектите обществени поръчки.

Източник: www.eufunds.bg
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside