Начало arrow Новини arrow Над 4000 души са кандидатствали за обучения с ваучери  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Над 4000 души са кандидатствали за обучения с ваучери Печат
30 май 2019
5Над 4000 са кандидатите за обучения с ваучери през първите два месеца от стартирането на новия разширен прием за подаване на заявления по процедурата „Ваучери за заети лица“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

По схемата може да се премине през обучения по професионална квалификация, дигитални компетентности или общуване на чужди езици. До момента са одобрени 3 394 заявления. Най-голям е интересът към обучения по професионална квалификация.
Към настоящия момент са одобрени близо 1 972 заявления за включване по професионална квалификация, 348 – за включване в обучения по „Дигитални компетентности“ и 1 074 – за обучения по „Общуване на чужди езици“. До момента са издадени 496 ваучера, като 243 от тях са за включване в обучения по професионална квалификация, 89 са за обучения по „Дигитални компетентности“ и 164 за обучения по „Общуване на чужди езици“. Интересът към обучения с ваучери по схемата е най-голям в Благоевград и Кюстендил. До момента там са подадени общо 1040 заявления за обучения, като 594 от тях са за професионална квалификация, 30 – за „Дигитални компетентности“ и 416 – за „Общуване на чужди езици“.
Кандидатите за обучения с ваучери по новия прием задължително трябва да работят на трудов договор в предприятия, извън държавната администрация, да имат завършено средна или по-ниска степен на образование, без ограничение във възрастта, или да са с висше образование, но да са навършили 55 години. Ново изискване е и кандидатите да съфинансират 50% от стойността на ваучера, с което ангажираността на хората към качеството на обучението ще стане по-голяма. По този начин отговорността между кандидатите и обучителната институция ще бъде споделена и ще се постигнат по-добри резултати. Целта на инвестирането на собствени средства от желаещите да повишат квалификацията си е да бъдат по-мотивирани да завършат успешно курса на обучение.

Желаещите да кандидатстват за ваучер за обучение по схемата „Ваучери за заети лица“ могат да подадат електронно заявления на следния адрес:
https://serviceseprocess.az.government.bg/service/group/03f3810b-b923-43d3-9432-43a4f54bffca/

Източник:
www.esf.bg
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside