Начало arrow Новини arrow Италианско радио шоу спечели Младежката награда „Карл Велики“  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Италианско радио шоу спечели Младежката награда „Карл Велики“ Печат
30 май 2019
3Младежката награда „Карл Велики“ бе присъдена тази година на италианското радио шоу „Еврофоника ИТ“, в което млади хора споделят своите истории за Европа.

При връчването на наградата на 28 май в Аахен, Германия, заместник-председателят на Европейския парламент Райнер Виланд заяви: „Еврофоника е идеалният пример как да приближим институциите на Европейския съюз към хората. Това шоу разяснява как работи ЕС и подобрява условията за гражданско участие“.

Конкурсът, организиран от Европейския парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“, награждава всяка година проекти на млади хора на възраст между 16 и 30 години, които допринасят за разбирателството между европейци от различни страни.

В надпреварата участват подбрани проекти от 28-те държави-членки на ЕС. Представителите на националните проекти получават диплома и медал и са поканени да присъстват при връчването на Международната награда „Карл Велики“ на 30 май. Тази година е отличен генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Тримата лауреати на Младежката награда „Карл Велики“ за 2019 г. са:

3Първа награда - Еврофоника ИТ (Италия)
Еврофоника ИТ е радио шоу на Асоциацията на университетските радиостанции , което дава думата на студенти и студентски медии. Редакторският екип включва млади хора от Франция, Италия, Испания, Португалия, Гърция и Германия. Шоуто излъчва веднъж месечно от Европейския парламент в Страсбург.

 
 
Втора награда - Вашето европейско гражданство (Европейски младежки парламент ) (Финландия 3)
Проектът дава възможност на младите хора да научат по интересен начин повече за процеса на вземане на решения в ЕС и европейските култури. Организират се лекции за ЕС в училищата, както и международни срещи за обсъждане на европейски теми
 
 
 
Трета награда - Мюсюлмани срещу антисемитизма (Австрия)3
Пилотният проект „Мюсюлмани срещу антисемитизма“ на Мюсюлманското младежко движение в Австрия цели борба с проблема с антисемитизма. Организират се срещи с експерти и възможности за дискусии между мюсюлмани и евреи с идеята за изграждане на споделена австрийска и европейска идентичност.

Източник: Европейски парламент
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside