Начало arrow Архив на новините arrow Май 2017 arrow Три основни задачи на Българското председателство на Съвета на ЕС  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Три основни задачи на Българското председателство на Съвета на ЕС Печат
15 май 2017
2
Половин милиард е населението на Европа, но всеки е важен със своята култура, бит и ценности. Българското председателство е времето да покажем с какво България не е известна, да разкрием неразкритото и непознатото за страната си. Не сме малки и бедни, а достойни членове на Европейския съюз и десет години по-късно трябва да го докажем. Това послание отправи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова в приветственото си слово по повод Деня на Европа.

Министър Павлова постави три важни задачи пред страната ни в рамките на председателството.
Първата е запазването на мира и стабилността и общите политики за сигурност и миграция.
Втората е свързана с кохезионната политика и правото на страната ни да продължи да получава европейско финансиране, като най-важен е фокусът към младежките политики, както и тези в областта на земеделието.
Третата задача на работните места и борбата с младежката безработица, с това младите хора да не бъдат демотивирани, а да участват активно на пазара на труда.
Председателството на България е надпартийна тема, каза министър Павлова. Тя призова за позитивни послания и екипна работа, за да успее страната ни.
Над 300 срещи на ниво президенти, министри и генерални директори предстои да бъдат проведени у нас, за които трябва да бъде осигурена логистика - сигурност, настаняване, транспорт и всичко необходимо.
Има много ясен план и анализ какво трябва да се направи, за да се навакса с организацията на най-важното събитие за страната ни през следващата година. Целият екип е амбициран и готов всеки ден, стъпка по стъпка да реализира задачите по подготовката, заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС.
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова награди победителите в конкурса за студентско есе на тема: „България в Европейския съюз: десет години по-късно“, организиран от Представителството на Европейската комисия в България и Института за икономическа политика. На посещение в европейските институции ще заминат четиримата наградени: Елеонора Кателиева, студент по Право в СУ „Св. Климент Охридски”; Йоно Чепилски, студент по Бизнес анализ и ERP решения във Висшето училище по застраховане и финанси; Ралена Герасимова, студент по Европеистика в СУ „Св. Климент Охридски”; Стоян Гечков, студент по Бизнес администрация, политически науки и международни отношения в Американския университет в България.  

Източник: http://www.eu2018bg.bg /
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside