Начало arrow Текущи покани arrow Програмите на Национален фонд „Култура" са отворени за кандидатстване  
Програмите на Национален фонд „Култура" са отворени за кандидатстване Печат
25 февруари 2019
5Програма „Мобилност"
Краен срок: 15.03.2019 г

Програмата приема проекти по следните модули:
- модул „Непрофесионални културни организации и артисти" - Програма за финансиране на транспортни разходи на български артисти любители и представители на културата и изкуствата за участия в международни, национални и локални културни форуми.
- модул „Професионални културни организации и артисти" - Програма за финансиране на транспортни разходи на професионални артисти и представители на културата и изкуствата за участия в международни, национални и локални културни форуми.

Програма „Дебюти"
Краен срок: 23.04.2019 г.

- модул „Визуални и дигитални изкуства" - Подпомага разработването, реализацията и разпространението на дебютни проекти за визуални, дигитални изкуства и нови медии.
- модул „Екранни изкуства" - Подпомага разработването, реализацията и разпространението на дебютни проекти за късометражно и експериментално кино.
- модул „Литература" - Подкрепя проекти за издаването, разпространението и популяризирането на дебютна авторска художествена литература.
- модул „Музика" - Подпомага разработването и реализацията на дебютни проекти в музикалната сфера.
- модул „Сценични изкуства" - Подпомага разработването и реализацията на дебютни проекти за театър, танц и съвременни сценични форми.

Програма „Културно наследство"
Краен срок: 09.05.2019 г.

- модул „Културни индустрии и културен туризъм" - проекти за популяризиране на културното наследство на България чрез културен туризъм и развиване на капацитета на културните организации чрез изграждане на мултисекторни сътрудничества, устойчиви практики и развиване на бизнес модели за успешни културни индустрии на местно ниво (включващи производство, разпространение, популяризиране, практикуване и предаване на занаяти).
- модул „Съхранение и популяризиране на културно наследство" - проекти за опазване, изследване и популяризиране на нематериалното културното наследство на България и разработване на средства за подобрен достъп до културното наследство чрез дигитални технологии и предаване на културно съдържание. Този модул цели да подчертае приноса на културното наследство към културното многообразие, идентичност и значими културни и исторически процеси в България и Европа, както и към постигането на устойчиво развитие чрез активен междукултурен диалог.

Програма „Творческо развитие"
Краен срок: 27.06.2019 г.

- модул „Дългосрочни събития"
- модул „Краткосрочни събития"

Източник: http://www.ncf.bg/
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside