Начало arrow Новини arrow Програмите на Национален фонд „Култура" са отворени за кандидатстване  
Програмите на Национален фонд „Култура" са отворени за кандидатстване Печат
25 февруари 2019
5Програма „Мобилност"
Краен срок: 15.03.2019 г

Програмата приема проекти по следните модули:
- модул „Непрофесионални културни организации и артисти" - Програма за финансиране на транспортни разходи на български артисти любители и представители на културата и изкуствата за участия в международни, национални и локални културни форуми.
- модул „Професионални културни организации и артисти" - Програма за финансиране на транспортни разходи на професионални артисти и представители на културата и изкуствата за участия в международни, национални и локални културни форуми.

Програма „Дебюти"
Краен срок: 23.04.2019 г.

- модул „Визуални и дигитални изкуства" - Подпомага разработването, реализацията и разпространението на дебютни проекти за визуални, дигитални изкуства и нови медии.
- модул „Екранни изкуства" - Подпомага разработването, реализацията и разпространението на дебютни проекти за късометражно и експериментално кино.
- модул „Литература" - Подкрепя проекти за издаването, разпространението и популяризирането на дебютна авторска художествена литература.
- модул „Музика" - Подпомага разработването и реализацията на дебютни проекти в музикалната сфера.
- модул „Сценични изкуства" - Подпомага разработването и реализацията на дебютни проекти за театър, танц и съвременни сценични форми.

Програма „Културно наследство"
Краен срок: 09.05.2019 г.

- модул „Културни индустрии и културен туризъм" - проекти за популяризиране на културното наследство на България чрез културен туризъм и развиване на капацитета на културните организации чрез изграждане на мултисекторни сътрудничества, устойчиви практики и развиване на бизнес модели за успешни културни индустрии на местно ниво (включващи производство, разпространение, популяризиране, практикуване и предаване на занаяти).
- модул „Съхранение и популяризиране на културно наследство" - проекти за опазване, изследване и популяризиране на нематериалното културното наследство на България и разработване на средства за подобрен достъп до културното наследство чрез дигитални технологии и предаване на културно съдържание. Този модул цели да подчертае приноса на културното наследство към културното многообразие, идентичност и значими културни и исторически процеси в България и Европа, както и към постигането на устойчиво развитие чрез активен междукултурен диалог.

Програма „Творческо развитие"
Краен срок: 27.06.2019 г.

- модул „Дългосрочни събития"
- модул „Краткосрочни събития"

Източник: http://www.ncf.bg/
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside