Начало  
„Магазинче за надежда“ и „Работилничка за коледни чудеса“ в Дряново Печат
20 декември 2018
6„Магазинче за надежда“ и „Работилничка за коледни чудеса“ откриха на 17 декември четвъртокласниците от Дряново в ритуалната зала на Общината.

Тази година те се обучаваха по предприемачество с програмата „Нашата общност“ на „Джуниър Ачийвмънт България“, организирано от „Европа директно“ и Регионалното управление на образованието в Габрово.

6Учениците научиха за отговорностите и възможностите, които имат хората в една общност. Откриха многообразието от професии и работни места в града си. Разбраха, че съгражданите им живеят и работят заедно, че те трябва да поемат отговорност за благосъстоянието на своята общност.

Заключителното събитие беше посветено на Коледа - един от най-обичаните празници, на загрижеността и милосърдието, които го съпътстват.

В „Работилничките за коледни чудеса“ децата изработваха сувенири, коледни картички, които заедно с картичките и късметчетата, изработени в часовете за „занимания по интереси” и в часовете по ДБТ, предложиха на благотворителния си базар „Магазинче за надежда”.
Събраните средства ще бъдат предоставени на „Българската Коледа”.
В същото време други ученици ни показаха коледните традиции, песни, стихове. Празникът завърши с кръшно хоро.

В края на тържеството всички ученици получиха сертификати за завършено обучение и коледни подаръци от „Европа директно“ Габрово.
Гости на събитието бяха зам. кмета на община Дряново – Деница Вачкова, родители и учители.

Източник: „Европа директно“ Габрово
6-26-4 6-3
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside