Начало arrow Новини arrow Европейска седмица на професионалните умения  
Европейска седмица на професионалните умения Печат
16 ноември 2018
2Европейската комисия, в сътрудничество с австрийското председателство организира, третата Европейска седмица на професионалните умения , която се проведе от 5 до 9 ноември 2018 г. във Виена.

Целта на Седмицата на професионалните умения е да покаже, че професионалното образование и обучение са интелигентен избор, водещ до високи постижения в образованието, висококачествени работни места и по-големи шансове за намиране на работа. Това е едно от десетте ключови действия, предложени от Комисията в рамките на Новата европейска програма за умения , представена през юни 2016 г. Значението на подходящите умения е признато и в европейския стълб на социалните права - съвместен ангажимент от страна на всички европейски институции и държави членки.

2Под наслова „Открий таланта си“ хиляди млади хора в цяла Европа ще имат възможност да се запознаят със съществуващите възможности за обучение и кариера благодарение на професионалното образование и обучение в рамките на над 1 000 прояви, които ще се провеждат в цяла Европа до декември 2018 г. Инициативата обединява доставчиците на образование и обучение, организациите на гражданското общество, публичните органи, бизнес организациите, профсъюзите и широката общественост с цел повишаване на осведомеността за ползите от професионалното образование и обучение.
За успеха на Седмицата на професионалните умения тази година говорят следните факти: 
- 8 мероприятия, организирани на национално равнище
- Мероприятия в 47 държави
- Над 500 участници в официалната Седмица на професионалните умения във Виена
- 26 ангажирани национални и общоевропейски посланици

Първото издание на Европейската седмица на професионалните умения се проведе през 2016 г.
През 2017 г. се състоя второто издание, в рамките на което бяха организирани над 1 585 дейности в цяла Европа, които достигнаха 1 милион души.

Източник: Европейска комисия
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside