Начало arrow Текущи покани arrow Програма „Европейски корпус за солидарност"  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Програма „Европейски корпус за солидарност" Печат
14 септември 2018
5От 10 септември 2018 г., Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството си на Национална агенция по програма „Европейски корпус за солидарност" на Европейската комисия (ЕК), стартира самостоятелна интернет страница, посветена на програмата.

Интернет страницата съдържа цялата необходима информация за първите стъпки в програмата, които трябва да направят младежите и организациите, желаещи да вземат участие в нея, както и изискванията за кандидатстване за финансиране по някоя от дейностите – Доброволчество, Стажове и работни места, Проекти за солидарност.
В страницата можете да откриете различни ръководство и документи, необходими при разработването на кандидатура за финансиране по някоя от дейностите в рамките на Европейския корпус за солидарност, или необходими за успешното реализиране на одобрен за финансиране проект.

Европейският корпус за солидарност има за цел да допълни усилията, полагани от държавите членки, за подкрепа на младите хора и облекчаване на техния преход от образование към пазара на труд в рамките на Младежката гаранция, като им предостави допълнителни възможности за стартиране на пазара на труда под формата на стажове или работни места в области, свързани със солидарността в съответната държава членка или в чужбина.

Дейностите на Европейския корпус за солидарност подкрепят целите на настоящата Младежка стратегия на ЕС, която насърчава трансграничното доброволчество сред младите хора, както и предложението на Комисията за нова стратегия на ЕС за младежта за 2019 - 2027 година, която има да цел хората да станат активни граждани, агенти на солидарността и положителните промени за общностите в Европа, вдъхновени от ценностите на ЕС и европейската идентичност.

Крайните срокове за подаване на проекти предложения
по първата покана на Европейски  корпус за солидарност са в периода 16 октомври 2018 г. – 18 февруари 2019 г., в зависимост от вида дейност.
В рамките на поканата ще се финансират доброволчески дейности, стажове и работни места, както и проекти за солидарност. Всяка публична или частна организация, притежаваща Знак за качество (акредитация) и установена в държавите членки на ЕС, може да кандидатства за финансиране. Освен това, неформални групи от млади хора, регистрирани в портала на Европейски корпус за солидарност, могат да кандидатстват за финансиране на проекти за солидарност. Организациите – с изключение на неформалните групи от млади хора – кандидатстващи за финансиране, първо трябва да получат Знак за качество, за който могат да кандидатстват по всяко време.

Източник: ЦРЧР
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside