Начало arrow Новини arrow Конференция по предприемачество в Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Конференция по предприемачество в Габрово Печат
19 юни 2018
2На 30 май 2018 г. Община Габрово бе домакин на конференцията „Развитие на идеи и проекти за иновативни компании на територията на Габрово и Северен централен район чрез откриване на предприемачите и прилагане на стратегията за интелигентна специализация“.

Форумът се проведе в партньорство с Генерална дирекция „Съвместен изследователски център“ към Европейската комисия.
Организаторите си поставиха за цел да срещнат всички участници в иновационната екосистема на Габрово за обсъждане на идеи за потенциални проекти, които да бъдат реализирани чрез финансовите инструменти на Европейския съюз и други донори, както и чрез предстоящите процедури по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.
Процесът по откриване на предприемачи е подход на Европейската комисия, който цели да проучи съществуващи и нови области с висок иновационен потенциал. Предвид икономическия профил на Габрово и идентифицираните тематични области за Северен централен район в рамките на Иновационната стратегия за интелигентна специализация, тези дейности се концентрират в секторите мехатроника, чисти технологии и информационно-комуникационни технологии.
„Инициирахме този форум, водени от убеждението, че засилването на сътрудничеството между всички ключови партньори – бизнес, научна общност, образователни институции, национални и местни власти, е от ключово значение за повишаване на капацитета в сферата на интелигентната специализация – обобщиха идеята си организаторите. – Получихме ценна обратна връзка, свежи идеи и много предложения, за да следваме ефективен регионален подход и да развиваме успешно устойчива бизнес среда.“

Презентации, изнесени по време на форума


Източник:
Община Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside